10.9.2015 17:39

Αποκάλυψη το Αντουάνικο

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΔΙΚΑΙΗ Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα παραδώσει στις 13.00 του Σαββάτου το βραβείο αποκατάστασης του αρχοντικού ΑΝΤΟΥΑΝΙΚΟ στο αρχιτεκτονικό γραφείο του Δημάρχου Μ. Βουρνού. Η καταχώρηση της εργασίας και του οικοδομήματος στην τοπική μας παράδοση θα επισφραγισθεί με την αποκάλυψη της σχετικής αναμνηστικής πλακέτας .Ο Καρδαμυλίτης  Αντιπρόεδρος της EuropaNostra Κωνσταντίνος Καρράς ανάλυσε  στο αρχοντικό τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτό το υπέροχο κατασκευαστικό αποτέλεσμα και τη βράβευση της εργασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015 EuropaNostra 2015.

Για την επιλογή του λήφθηκε σοβαρά υπόψη ότι η αναστήλωση είναι συνολική, αφού μαζί με το κτίριο αποκαταστάθηκε και η υδρολογική τροφοδοσία του κτήματος, με μοναδική παραδοσιακή τεχνική.

Εuropa Nostra

Ο Κ. Καρράς ανέλυσε με σαφήνεια τους  τομείς παραγωγικότητας της εταιρείας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ENtopia και τόνισε την καλή συνεργασία  με τη θυγατρική Ελληνική  Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Στην παρουσίαση συμμετείχαν ο πρόεδρος του παραρτήματος Χίου Βασίλης Αγιαννίδης και ο Πολεοδόμος Χωροτάκτης Μιλτιάδης Λάζογλου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον "π" της Παρασκευής 10.9

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ