#Καρδάμυλα #Παιδικοί σταθμοί #Αργύρης Γιαμάς

Στο παλιό νηπιαγωγείο σχεδιάζεται ο νέος παιδικός σταθμός Καρδαμύλων

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απαιτούμενων μελετών για την αναμόρφωση του κτιρίου, με το κόστος της παρέμβασης να εκτιμάται στις 400.000 ευρώ – Επόμενο βήμα η εξασφάλιση χρηματοδότησης

Στην έγκριση και παραλαβή της μελέτης στατικής ενίσχυσης για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του παιδικού σταθμού Καρδαμύλων προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή Χίου, κατά τη συνεδρίασή της το πρωί της Πέμπτης 29 Οκτωβρίου, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό στάδιο της προετοιμασίας για την αναβάθμιση της δομής.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αργύρης Γιαμάς, το έργο, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, διαθέτει πλέον ολοκληρωμένες στατικές, αρχιτεκτονικές και μηχανολογικές μελέτες, γεγονός που επιτρέπει στον Δήμο να διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2017, όταν οι νέες προδιαγραφές του Προεδρικού Διατάγματος 99/2017 κατέστησαν αναγκαία την εξεύρεση κατάλληλου χώρου. Παρά τις προσπάθειες που ακολούθησαν, η διαδικασία καθυστέρησε λόγω ζητημάτων στατικής επάρκειας και μελετητικών εκκρεμοτήτων.

Η στατική μελέτη είχε παραδοθεί το 2021, ωστόσο η επίσημη παραλαβή της από τον Δήμο πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2024. Ακολούθησε η ολοκλήρωση των υπόλοιπων μελετών με ίδιους πόρους, ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς χρηματοδότηση.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη μεταφορά του παιδικού σταθμού από τον σημερινό χώρο, στο κτίριο του νηπιαγωγείου, στο παλαιό νηπιαγωγείο που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 μέτρων. Για την αξιοποίησή του έχει προηγηθεί συνεννόηση με τον ΦΟΚ, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ακίνητο, προκειμένου να υπάρξει ανταλλαγή χώρων.

Ο αντιδήμαρχος αναγνώρισε ότι η διαδικασία διήρκεσε περισσότερα χρόνια από όσα θα έπρεπε, επισημαίνοντας πως πλέον το βασικό ζητούμενο είναι η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την πλήρη αναμόρφωση του κτιρίου και την προσαρμογή του στις ισχύουσες προδιαγραφές.

X

Οι ειδήσεις σήμερα Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ