18.10.2023 10:39

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις οποιαδήποτε ενέργεια για την παραμονή των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα»

Ανακοίνωση από τη Ν.Ε. Χίου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα αποτελεί άλλη μια κυβερνητική κίνηση προς την λάθος κατεύθυνση. Οπωσδήποτε συνιστά μέρος μιας καταστροφικής πολιτικής αντίληψης πως όλα πρέπει να είναι cost effective. Πώς αν μια παροχή, μια υποδομή δεν επιφέρει κέρδος πρέπει να κλείσει. Πώς είναι προτιμότερο όλα να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα είτε αναφερόμαστε στην πρωτεύουσα της χώρας είτε στις εκάστοτε πρωτεύουσες των νομών.

 Σήμερα είναι τα ΕΛΤΑ, που ακολουθούν τα περιφερειακά κέντρα υγείας. Αύριο θα είναι τα σχολεία και οι πυροσβεστικοί υποσταθμοί. Οι κυβερνώντες της Ν.Δ. μας οδηγούν σταθερά σε ένα υπερσυγκεντρωτικό μοντέλο, σε ένα υδροκέφαλο κράτος. Οι τακτικές αυτές το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να βάζουν ένα ακόμη λιθαράκι στο ήδη οξυμμένο δημογραφικό πρόβλημα, με συνέπεια την έτι περαιτέρω ερήμωση των χωριών μας. 

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα το δημογραφικό και τις παροχές στην επαρχία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επαρχία πρέπει να στηριχθεί, καθώς τα χωριά μας είναι η ψυχή της πατρίδας μας. Οφείλουμε να στηρίζουμε και να ενδυναμώνουμε με κάθε τρόπο τέτοιου είδους παροχές. Για μας αυτό ακριβώς εντάσσεται στα πλαίσια αυτού που ονομάζουμε κοινωνική πολιτική και επένδυση στο μέλλον.

 Ως νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σε συνεργασία με τον βουλευτή μας κ. Σταύρο Μιχαηλίδη θα προβούμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να αναδειχθεί το ζήτημα του καταστήματος ΕΛΤΑ Καρδαμύλων και να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Προφανώς και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις οποιαδήποτε κινητοποίηση και ενέργεια είναι προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ