24.1.2022 14:28

«Λεφτά για δομές υπάρχουν... για την στελέχωση του ΕΚΑΒ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

-Παρέμβαση Γιάννη Καραβασίλη για την υποστελέχωση ΕΚΑΒ

Άλλο ένα περιστατικό σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έρχεται να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα στελέχωσης του ΕΚΑΒ στο νησί μας. Με αφορμή την παραπάνω διαπίστωση ο Επικεφαλής της Παράταξης, «Χίος Μπροστά» με παρέμβαση του ζήτησε από το Κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του, αναφέρεται σε ένα «παράδοξο» το οποίο έχει να κάνει με τον τρόπο που μεταχειρίζεται η Κυβέρνηση το νησί εξασφαλίζοντας χρήματα για τη δημιουργία «υπεροδομών», όπως δήλωσε ο κ. Καραβασίλης αλλά όχι για την ενίσχυση της Υγείας.

Οι ελλείψεις στο νησί, όπως ανέφερε, είναι αρκετές και ορισμένες φορές οδηγούν στην απώλεια ζωής συμπολιτών:

«Δυστυχώς στο νησί μας υπάρχουν ελλείψεις βασικών υπηρεσιών, οι οποίες, μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Από την άλλη, έχουμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μετανάστευσης, με τον Υπουργό Μετανάστευσης συνεπικουρούμενο από τη Δημοτική Αρχή και τους πρόθυμους, οι οποίοι,  προσπαθούν επικοινωνιακά να μας πείσουν, ότι η θωράκιση του νησιού θα επιτευχθεί με τη δημιουργία υπερδομών».

Μεταξύ των έργων που ζητούν οι νησιώτες να υλοποιηθούν,  σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη είναι αυτά που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους όπως λ.χ. είναι το «Φράγμα Κόρης Γεφύρι» ή το Αεροδρόμιο. Μάλιστα, κάνει λόγο για ένα δυσανάλογο ποσό σε σχέση με όσα προορίζονται για τη δημιουργία δομών, καθώς για έργα ανάπτυξης του νησιού το ποσό δεν ξεπερνά τα 15- 20 εκ. ευρώ σε αντίθεση με όσα προορίζονται στο μεταναστευτικό, τα οποία,  ξεπερνούν τα 60 εκ. ευρώ. 

Τέλος ο κ. Καραβασίλης κάλεσε την Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα που απασχολούν τους νησιώτες και αφορούν την εργασιακή και οικονομική αποκατάσταση  και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους:

«Η θωράκιση των νησιών επιτυγχάνεται με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών υγείας, να μην κινδυνεύει η ανθρώπινη υγεία, με την επαρκή συγκοινωνιακή σύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα και με τις επενδύσεις».

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ