1.3.2021 16:41

Υπό έλεγχο η διασπορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας το κλείσιμο των σχολείων

Δύο κρούσματα μετρά η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, εκ των οποίων σήμερα διαπιστώθηκε άλλο ένα στο Δημοτικό των Καρδαμύλων. Στο Δημοτικό των Καρδαμύλων εντοπίστηκε ένα κρούσμα σε μαθητή ε’ δημοτικού όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου όπου πραγματοποίησε προληπτικό rapid test. Έτσι το συγκεκριμένο τμήμα θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Κελεπερτζής διευκρίνισε σε δηλώσεις του, ότι η Διεύθυνση είναι υπεύθυνη σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ το κλείσιμο μόνο τμημάτων και όχι των σχολείων. Έτσι μόνο η Γενική Προστασία είναι υπεύθυνη για το κλείσιμο των σχολείων.

Τα προληπτικά «rapid test» σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές θα συνεχίσουν να διενεργούνται σε συνεννόηση με τον Περιφέρεια και τον ΕΟΔΥ.

Επίσης το ενδεχόμενο να διενεργεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ «rapid test» στα σχολικά ιδρύματα δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον κ. Κελεπερτζή.

Τέλος κάλεσε τους γονείς να επιδείξουν ιδιαίτερη ψυχραιμία και να μειώσουν τις επαφές τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ