9.6.2024 22:40

Κώστας Μουτζούρης: «Ανάγκη για ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Στον ζωντανό εκλογικό μαραθώνιο του Politischios.gr και της Πατρίδας, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, σχολίασε τα εκλογικά αποτελέσματα και την ανάγκη για μια πιο κοινωνική και ανθρώπινη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μουτζούρης έκανε μια αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να φτάσει το στόχο του 33% και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ επίσης δεν πέτυχαν τα αναμενόμενα ποσοστά. Επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ακρίβεια, τα οποία επηρέασαν την εκλογική της απόδοση.

Ανθρώπινο Πρόσωπο στην Ευρώπη

Ο κ. Μουτζούρης εξέφρασε την υποστήριξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας την ανάγκη για μια Ευρώπη με ανθρώπινο πρόσωπο. Υπογράμμισε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από δομές που θα στηρίξουν τους πολίτες και θα αντιμετωπίσουν τη φτωχοποίηση των χαμηλότερων στρωμάτων. Ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική κυβέρνηση να δώσουν προτεραιότητα σε κοινωνικές πολιτικές που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών.

Προβληματισμός για την Αποχή

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στην υψηλή αποχή στις εκλογές, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η αποχή δείχνει την απογοήτευση των νέων από την πολιτική και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα. Ανέφερε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ανάγκη για Αλλαγή στη Λειτουργία της Ευρώπης

Ο κ. Μουτζούρης κάλεσε σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητώντας περισσότερη συμμετοχή των λαών στη λήψη αποφάσεων. Υπογράμμισε ότι οι λαοί πρέπει να έχουν λόγο και να επηρεάζουν τις πολιτικές που καθορίζονται στις Βρυξέλλες, αντί να ακολουθούν απλώς τις εντολές των ηγετών.

Κλείνοντας, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και να γίνει πιο προσιτή και ανθρώπινη, ανταποκρινόμενη στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Δήλωσε ότι η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα συνεχίσει να εργάζεται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ