20.10.2023 15:25

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το λουκέτο στο Υποκατάστημα ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα

Σε συνέχεια της ανάδειξης του λουκέτου που βάζει η Κυβέρνηση στο Υποκατάστημα ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα από τον Βουλευτή Χίου Σταύρου Γ. Μιχαηλίδη την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε η σχετική Απόφαση, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης ζητώντας ξεκάθαρες απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων που αφορούν το απαράδεκτο κλείσιμο πάνω από 100 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα:

1) Υπάρχει πρόθεση για την επαναλειτουργία των δομών των ΕΛΤΑ με διαφορετικά κριτήρια αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών τους για τα υποκαταστήματα που έχουν κλείσει και βρίσκονται σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικότερα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών και να μη χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι;

2) Υπήρξε μελέτη εκ μέρους των ΕΛ.ΤΑ. που αποδείκνυε και υποδείκνυε την αναγκαιότητα διακοπής λειτουργίας των συγκεκριμένων τοπικών υποκαταστημάτων που έκλεισαν και που επίκειται να κλείσουν και η οποία είχε συνυπολογίσει τις επιπτώσεις (οικονομικές και κοινωνικές) της αναστολής της συναλλακτικής δραστηριότητας στα υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. ; Και αν ναι ζητείται να κατατεθεί αυτή η μελέτη.

3) Εάν δεν υπήρξε μελέτη, βάσει ποιων κριτηρίων ή θεσπισμένων προϋποθέσεων προχώρησε η διαδικασία διακοπής λειτουργίας των υποκαταστημάτων; Ζητούνται να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα. 

4) Πώς θα αναπληρωθεί άμεσα η αναστολή λειτουργίας τους, ώστε να διασφαλιστεί χωρίς κανένα χρονικό κενό ο καθολικός χαρακτήρας των ταχυδρομικών υπηρεσιών προς όλους τους πολίτες αυτών των περιοχών ώστε να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται;

Ο Βουλευτής Χίου Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης καταδικάζει τις οριζόντιες αποφάσεις που δεν λαμβάνουν υπόψη τοπικές ιδιαιτερότητες όπως των Καρδαμύλων και των χωριών της ΒΑ Χίου όπου για δεκαετίες τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτελούν τον ομφάλιο λώρο επικοινωνίας ναυτικών, των ομογενών και των οικογενειών τους.  

Τα δισεκατομμύρια του ναυτιλιακού συναλλάγματος εισρέουν στην Ελλάδα από σκληρά εργαζόμενους στην θάλασσα. Οφείλει η κυβέρνηση να στηρίξει με κάθε τρόπο τόσο ιδιαίτερες και σημαντικές κοινωνίες όπως είναι τα Καρδάμυλα και τα χωριά μας στην ΒΑ Χίο. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ