31.1.2022 14:24

Γιώργος Καμίνης - "Ενισχύστε άμεσα το ΕΚΑΒ Χίου"

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης φέρνει στην Βουλή το θέμα της άμεσης ενίσχυσης του κλιμακίου του ΕΚΑΒ στη Χίο, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης και ενίσχυσης του προσωπικού όσο και λειτουργικότητας των ασθενοφόρων που βρίσκονται σε υπηρεσία.

Ο τραγικός θάνατος ενός καρκινοπαθή πριν από λίγες ημέρες στη Χίο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και αναδιοργάνωσης του κλιμακίου του ΕΚΑΒ στο νησί. Το ΕΚΑΒ της Χίου είναι υποστελεχωμένο καθώς τα μόνιμα μέλη του κλιμακίου του στο νησί δεν φαίνεται να επαρκούν για να καλύψουν τις τρεις ανά εικοσιτετράωρο βάρδιες. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του άτυχου καρκινοπαθή, τις απογευματινές και βραδινές ώρες σε υπηρεσία βρίσκεται πολλές φορές ένα και μόνο ασθενοφόρο, το οποίο όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του πέμπτου μεγαλύτερου νησιού της χώρας.

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο Γιώργος Καμίνης ζητεί να πληροφορηθεί τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με την καλύτερη οργάνωση και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού του ΕΚΑΒ, αλλά και την ενίσχυση  του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό. Παράλληλα ζητεί να ενημερωθεί για την κατάσταση των ασθενοφόρων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Χίο: Πόσα από αυτά είναι παροπλισμένα, πόσα λειτουργικά και πόσα λειτουργούν ανά βάρδια. 

Η επίκαιρη ερώτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το προσεχές διάστημα, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ