23.1.2022 19:48

Άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος περιμένοντας ένα ασθενοφόρο

Τραγική επιβεβαίωση των εργαζομένων του τομέα Χίου του ΕΚΑΒ που εκλιπαρούν για στελέχωση

Με τον πλέον τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των εργαζομένων στον τομέα Χίου του ΕΚΑΒ, αφού ένα μήνα μετά τις καταγγελίες τους για την υποστελέχωση, ένα περιστατικό με θύμα καρκινοπαθή συμπολίτη μας ήρθε να αναδείξει τις ευθύνες της πολιτείας που συνεχίζει επιδεικτικά να κωφεύει.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι το μεσημέρι του Σαββάτου 22.01.2022 το ένα ασθενοφόρο που είχε βάρδια για ολόκληρο τον νομό έπρεπε να επέμβει σε διάστημα μισής ώρας σε τρία επείγοντα περιστατικά, εκ των οποίων το ένα στα Καρδάμυλα της Χίου. Δυστυχώς αποτέλεσμα αυτού ήταν να χαθεί αβοήθητος ένας συνάνθρωπός μας.

«Ένα μήνα μετά την τελευταία ανακοίνωση του Σωματείου μας για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου και η κατάσταση παραμένει ίδια. Οι λιγοστοί διασώστες που επιχειρούν καθημερινά στη Χίο αδυνατούν να καλύψουν τον όγκο των επειγόντων περιστατικών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Χίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος Α. Γ.», αναφέρουν.

Ανακοίνωση από τη "Συμμαχία Αξιών"

Στη Χίο του 2022, στη Χίο της Ευρώπης, στη Χίο, που όλα τα μεγάλα έργα είναι σε "εξέλιξη" και τα εκατομμύρια του Ταμείου Αλληλεγγύης ρέουν αστείρευτα για να μετατραπεί το νησί μας σε φυλακή της Ευρώπης, δεν έχουν καταφέρει να λύσουν ένα πολύ μικρό πρόβλημα όπως αυτό της πρόσληψης ικανού αριθμού προσωπικού για τα ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ. Έτσι αν δύο συνάνθρωποι μας χρειαστούν ταυτόχρονα ασθενοφόρο για κάτι πολύ σοβαρό και επείγον ο ένας από τους δύο πρέπει να περιμένει επειδή δεν υπάρχει προσωπικό για  δεύτερο ασθενοφόρο στη βάρδια.

Πόσους  συνανθρώπους μας πρέπει να χάσουμε  ακόμα για να βρεθεί επιτέλους λύση; Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να προβεί σε προσλήψεις έτσι ώστε το ΕΚΑΒ στη Χίο να αποκτήσει και δεύτερο ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν πλήρως εξοπλισμένα οχήματα και να μην υπάρχει προσωπικό να τα χρησιμοποιήσει. Μέχρι μάλιστα να δοθεί οριστική λύση, καλούμε την Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή να ενισχύσει με προσωπικό το ΕΚΑΒ Χίου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ