23.2.2022 16:18

Ε.Ε.: Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη για την κρίση στην Ουκρανία

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των κρατών – μελών της Ε.Ε. θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε νωρίτερα η «Κ», υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης περιλαμβάνει η λίστα του πρώτου πακέτου κυρώσεων που θα ανακοινωθούν και επισήμως εντός της ημέρας.

Η δημοσίευση των ονομάτων του δεν είναι δυνατή, καθ’ ότι θα διευκόλυνε τη μεταφορά των κεφαλαίων τους από τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπου διακρατούνται πριν τεθούν οι κυρώσεις εν ισχύ.

Σύμφωνα με τα σχετικά νομικά έγγραφα, η λίστα περιλαμβάνει επίσης τα 338 μέλη της ρωσικής Δούμας που υπερψήφισαν το ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας των αποσχισθεισών περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Οι 13 βουλευτές που ήταν οι εισηγητές του ψηφίσματος ήταν ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων. 

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των ατόμων αυτών στην Ε.Ε. και την απαγόρευση εισόδου στην Ε.Ε. Συνολικά 23 άτομα και 4 οντότητες (μεταξύ των οποίων τρεις τράπεζες) περιλαμβάνονται στη λίστα.

Επιπλέον, απαγορεύεται η παροχή οποιασδήποτε χρηματοοικονομικής υπηρεσίας (έκδοση ομολόγων και άλλων χρεογράφων, επενδυτικές υπηρεσίες) από ευρωπαϊκή εταιρεία στη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική κεντρική τράπεζα.

Τα μέτρα, τέλος, περιλαμβάνουν το πάγωμα κάθε οικονομικής και εμπορικής σχέσης μεταξύ της Ε.Ε. και των αποσχισθεισών περιοχών.

Πηγή: Καθημερινά 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ