Χωριά

3/3/18 11:08

τελ. ενημ.: 3/3/18 11:12

Τα Καρδάμυλα υποδέχονται τα σχολεία της Ευρώπης

Πηγή Φώτο: Τόλης Φλιούκας
Πηγή Φώτο: Τόλης Φλιούκας

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Parent in volvement in education – to gets weet results» («Η συμμετοχή των γονέων στην εκπαίδευση») το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων ετοιμάζεται να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει μαθητές και καθηγητές από τις χώρες - εταίρους του, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Λετονία, Ρουμανία και Τουρκία από τις 4 έως τις 9 Μαρτίου 2018.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας περιλαμβάνει εκπαίδευση των μαθητών σε προγραμματιστική δραστηριότητα από τον Σύλλογο Πληροφορικών Χίου, εκμάθηση χιώτικων παραδοσιακών χορών από τον χοροδιδάσκαλο κο Κωστίδη Σαράντο και δραστηριότητα σχετικά με τη χιώτικη ναυτιλία από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Με κύριο στόχο την τουριστική προβολή της Χίου και την ανάδειξη της ιστορίας , της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στα Καρδάμυλα, στα όμορφα μεσαιωνικά χωριά του νησιού μας Πυργί, Μεστά, Ολύμπους, Αυγώνυμα, Ανάβατο και Βολισσό, ξενάγηση στο Μουσείο Μαστίχας, το Βυζαντινό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη Κοραή, το Κάστρο της Χίου, τον Κάμπο, τη Νέα Μονή, τη Μονή Μουνδών και άλλα αξιοθέατα.

Φυσικά, θα απολαύσουν χειροποίητες, παραδοσιακές συνταγές από τους γονείς των μαθητών. Οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων ανυπομονούν να φιλοξενήσουν τους εταίρους τους και ελπίζουν να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη διαμονή τους στο νησί μας.

Σχόλια: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση