29.1.2020 10:29

Συνειδητή υποβάθμιση των Καρδαμύλων

Τράπεζα μόνο 3 φορές την εβδομάδα και ΕΛΤΑ μόνο με 1 υπάλληλο σε πολλαπλούς ρόλους

Μπορεί το 2019 οι κάτοικοι των Καρδαμύλων να κατέβηκαν στους δρόμους ενάντια στον σχεδιασμό που ήθελε λουκέτο στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και τελικά να τα κατάφεραν, όμως όλα δείχνουν ότι η υποβάθμιση του χωριού είναι προ των πυλών.

Και αυτό γιατί το 2020 φαίνεται ότι δεν μπήκε με το δεξί για τους ίδιους.

Στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να λειτουργεί το τοπικό υποκατάστημα μόνο 3 φορές την εβδομάδα, δηλαδή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή έρχεται να προστεθεί και η απόφαση των ΕΛΤΑ να μειώσουν το προσωπικό κατά 50%.

Αυτό σημαίνει ότι ο ένας συμβασιούχους υπάλληλος των ΕΛΤΑ που επικουρούσε το έργο του προϊσταμένου του υποκαταστήματος, απολύεται και απομένει μόνο ένας υπάλληλος ο οποίος θα καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους, όπως η αποστολή και η παράδοση αλληλογραφίας, γραφειοκρατικές εργασίες, μοίρασμα συντάξεων και επιδομάτων στο μεγαλύτερο και πιο ζωντανό χωριό της βορειοανατολικής Χίου.

Στον Μηταράκη οι Καρδαμυλίτες

Οι κάτοικοι των Καρδαμύλων εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν επιπλέον υποβάθμιση του χωριού τους, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μειώσεις προσωπικού είναι προάγγελος του οριστικού κλεισίματος τόσο της Τράπεζας όσο και των ΕΛΤΑ, που εξυπηρετούν όχι μόνο τα Καρδάμυλα αλλά και τα γύρω χωριά, όπου η πλειονότητα των κατοίκων αποτελείται από ηλικιωμένα άτομα.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποίησαν ήδη επαφή με τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νότη Μηταράκη, Φιλόδωρο Βιτέλλα, ζητώντας του να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε κεντρικό επίπεδο, προκειμένου να μπει τέλος στην συνειδητή υποβάθμιση του χωριού τους.

Επιστολή από τον Παντελή Μπουγδάνο

Το αίτημα των κατοίκων των Καρδαμύλων, μεταβιβάστηκε μέσω του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου, στον Υπουργό Μεταφορών Αχιλλέα Καραμανλή καθώς και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ Γεώργιο Κωνσταντόπουλο.

Στην επιστολή του ο Παντελής Μπουγδάνος αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Επικοινωνώ μαζί σας για το μείζον για την ακριτική μας περιοχή θέμα της υποβάθμισης του Γραφείου ΕΛ.ΤΑ. στα Καρδάμυλα της Χίου.

Συγκεκριμένα από τις 31/1/2020 με τη λήξη της σύμβασης της μιας (εκ των δυο) υπηρετούσας υπαλλήλου το προσωπικό θα μειωθεί κατά 50% και θα είναι αδύνατο να εξυπηρετήσει τα Καρδάμυλα και το σύνολο των 11 περιφερειακών οικισμών της Βορειοανατολικής Χίου.

Επισημαίνω ότι πρόκειται για περιοχή ιδιαίτερα δυσπρόσιτη, υπάρχει μεγάλος αριθμός ηλικιωμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν, ή δεν έχουν γνώση και πρόσβαση σε ΑΤΜ.  Η αδυναμία ουσιαστικά διανομής και προσφοράς ταχυδρομικών υπηρεσιών θα είναι πλήγμα και θα συμβάλει στην ερήμωση των χωριών της Β.Α. Χίου.

κ. Υπουργέ

Καθημερινά δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για τη διατήρηση του πληθυσμού στα χωριά του ακριτικού μας νησιού. Η υποβάθμιση υπηρεσιών λειτουργεί αρνητικά και υπονομεύει αυτόν των αγώνα. Παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον και την παρέμβασή σας ώστε το Γραφείο ΕΛ.ΤΑ. Καρδαμύλων να συνεχίσει να λειτουργεί με τους όρους που λειτουργεί έως σήμερα και να διασφαλιστεί η συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε το εύλογο και το επείγον του αιτήματός μας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ