18.10.2023 12:33

Σύνδεσμος των Απανταχού Καρδαμυλίων - Έντονη διαμαρτυρία για την απόφαση κλεισίματος των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα

Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ και πιο συγκεκριμένα στον κ. Γρηγόρη Σκλήκα, Διευθύντοντα Σύμβουλο, την Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΛΤΑ Πειραιά, αλλά και τον Διευθυντή των ΕΛΤΑ Χίου απέστειλε ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρδαμυλίων, αποτυπώνοντας την έντονη διαμαρτυρία του για την απόφαση κλεισίματος του καταστήματος ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα. Σε αυτήν αναφέρει:

Κύριοι, 

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρδαμυλίων διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση κλεισίματος του καταστήματος ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα. 

Η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος είναι εντελώς απαραίτητη για τα Καρδάμυλα και για όλη την Βόρεια Χίο, διότι καλύπτει διανομή αλληλογραφίας και κυρίως συντάξεων και επιδομάτων σε ηλικιωμένους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στα Καρδάμυλα και στα γύρω χωριά της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων (Αμάδες, Βίκι, Καμπιά, Σπαρτούντα), αλλά και σε άλλα γειτονικά χωριά (Πυτιός, Λαγκάδα, Συκιάδα, Παντουκιός), καλύπτοντας περισσότερο από το % της έκτασης του νησιού μας. 

ΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΙΟ. 

Γνωρίζετε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Καρδαμύλων έχει αποφασισει να παραχωρήσει στα ΕΛΤΑ με συμβολικό μίσθωμα κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων στην πλατεία Μαρμάρου, δωρεά του Συνδέσμου των Απανταχού Καρδαμυλίων, προκειμένου να διευκολύνει την παραμονή του καταστήματος. Όμως, παρά τις σχετικές συνεννοήσεις με τον Δήμο Χίου ξαφνικά οι κάτοικοι των Καρδαμύλων αντιμετωπίζουν την αναλγησία της διοίκησης των ΕΛΤΑ, που ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στις 17-10-2023 το κλείσιμο του καταστήματος. 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ. 

Σας καλούμε να σκεφτείτε ότι το κατάστημα εξυπηρετεί μια μεγάλη σε έκταση παραμεθόρια περιοχή με δυσπρόσιτα χωριά. Κατοικείται από ακρίτες, που αρκετοί από αυτούς είναι υπερήλικες και δεν είναι εξοικειωμένοι με την χρήση ψηφιακών υπηρεσιών. Δεν τους αξίζει να ζουν απομονωμένοι στη ίδια τους την πατρίδα! 

Δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούνται και να στερούνται βασικών και αναγκαίων παροχών υποδομών οι κάτοικοι των Καρδαμύλων και όλης της Βορειοανατολικής Χίου και κυρίως οι απόμαχοι της εργασίας στη στεριά και, κατά συντριπτική πλειοψηφία, στη θάλασσα, οι ναυτικοί μας που στήριξαν και στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας και του τόπου μας. 

Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους μόνιμους κατοίκους των Καρδαμύλων, των κοινοτήτων όλης της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων και των γειτονικών χωριών που εξυπηρετούνται από το κατάστημα ΕΛΤΑ Καρδαμύλων. 

Καλούμε την Διοίκηση των ΕΛΤΑ, τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και όλους όσους μπορούν να επέμβουν, να μην επιτρέψουν μια τόσο δυσμενή εξέλιξη για όλη της Βορειοανατολική Χίο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Απανταχού Καρδαμυλίων 

Ο Πρόεδρος 

ΜΙΧΑΗΛ Γ. ΠΑΤΕΡΑΣ 

Η Γεν. Γραμματέας 

ΜΑΡΙΑ Ι. ΦΡΑΓΚΟΥ 

Η επιστολή κοινοποιείται παράλληλα και στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο Δημήτρη Παπαστεργίου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κο Κώστα Σκρέκα, στον Βουλευτή Χίου και πρώην Υπουργό κο Νότη Μηταράκη, στον Βουλευτή Χίου κο Σταύρο Μιχαηλίδη, στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κο Κωνσταντίνο Μουτζούρη, στον Δήμαρχο Χίου κο Σταμάτη Κάρμαντζη και στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ