4.1.2023 10:00

Με επιτυχία η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Τομέα Καρδαμύλων

Χθες πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Πολιτιστικού Τομέα σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ Καρδαμύλων στην αίθουσα της πλατείας Μαρμάρου. Στη σχετική ανακοίνωση, η πρόεδρος Δώρα Σαββοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Από νωρίς ξεκίνησαν να έρχονται τα παιδιά που απασχολήθηκαν δημιουργικά με κατασκευές, ζωγραφική κλπ. Χαρούμενη νότα στην όμορφη εκδήλωση μας ήταν η κ. Σταματία Μαυρίκου (εκπαιδευτικός) που έφτιαξε όμορφα σχέδια στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων.

Ακολούθησε η κοπή βασιλόπιτας με Καρδαμυλίτικο τελετουργικό παρουσία του χωρικού Αντιδημάρχου Σιδέρη Ντομάτα και του Αντιδημάρχου Πρόνοιας Γεωργίου Πατεριμού .Το τουρνέσι έπεσε στον Αντιδήμαρχο Καρδαμύλων.

Την εκδήλωση μας τίμησε ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκη «Ο ΦΑΡΟΣ» διαβάζοντας «Το όνειρο του δωδεκάμερου» του Γ. Θεοτοκά, διαδραστικό παραμυθοπαίχνιδο, και «η Πλούμπω και οι καλικάντζαροι».

Η δικιά μας Ανεζούλα Κατσιμπιρη μας μίλησε για τα έθιμα του δωδεκαημέρου και αφηγήθηκε σε μικρούς και μεγάλους με τον δικό της μοναδικό τρόπο .«Το νήμα της Ανεζούλας» και «Η Ζαχαροπλάστισσα και τα ξωτικά».

Η εκδήλωση μας έκλεισε με ζωντανή μουσική λέγοντας τα κάλαντα των Καρδαμύλων και της Χίου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της εκδήλωσης τοπογράφο μηχανικό Τ.Ε κ. Ευαγγελία Κασσού, πολιτικό μηχανικό κ.Ιωάννη Π. Κασσό, Φράγκο Νικόλαο (Αποθήκη χαρτικών Χίος), Ζαχαροπλαστείο Ala Creme, κ. Σ. Γ.Πονηρό, κ. Ρούλα Μπακόλα, κ. Καλλιόπη Παντελάκη, κ. Μάρκο & Βαλεντία Μελιτζάνη.

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά και δημιουργική σε όλους!»

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ