26.2.2024 12:50

Μεγάλη επιτυχία του 3ου Γυμνασίου Χίου- Ο Αδαμάντιος Κοραής στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό στατιστικής

Αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας των μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου Χίου, οι οποίοι/ες εργάστηκαν σε ομάδες των τριών ατόμων με την υποστήριξη των καθηγητριών των μαθηματικών κας Ζαννίκου, κας Πέτροβα, κ.Καλαφάτη, και της καθηγήτριας πληροφορικής κας Στεφάνου στα πλαίσια του ομίλου "Στατιστικής και Μαθηματικών" του σχολείου, είναι η επιτυχία που σημείωσαν στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Από τις 89 ομάδες που προκρίθηκαν πανελλαδικά, οι 44 είναι ομάδες μαθητών του 3ου Γυμνασίου Χίου, στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουν στη 2η φάση του διαγωνισμού.

Ενός διαγωνισμού που η ενασχόληση με αυτόν αποτελεί διαδικασία μάθησης, συνεργασίας, διερεύνησης και τεκμηρίωσης, συνδυάζοντας μαθηματικά, πληροφορική και ευρύτερες γνώσεις για το περιβάλλον, την ενέργεια, την εκπαίδευση, την υγεία και τις κοινωνικές συνθήκες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Χαλιορή και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται Καλή επιτυχία στους «μικρούς δουλευτάδες» που στον περσινό διαγωνισμό κατάταξαν το 3ο Γυμνάσιο Χίου- Ο Αδαμάντιος Κοραής στην 1η θέση πανελληνίως.

Να περάσετε όμορφα στο ταξίδι της μελέτης και της ανάλυσης δεδομένων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ