Με ευχές για μία παραγωγική και δημιουργική σχολική χρονιά τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου ο καθιερωμένος αγιασμός στο 3ο Γυμνάσιο Χίου «Αδαμάντιος Κοραής», σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας περιόδου για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 10:30 το πρωί, παρουσία της σχολικής κοινότητας, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο να τελεί τον αγιασμό και να απευθύνει τις ευχές του προς τα παιδιά που επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες για τη νέα χρονιά.
Στην τοποθέτησή του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στην πρόοδο και στην απόκτηση γνώσεων, αλλά και στις αξίες που συνοδεύουν τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων. Ευχήθηκε στους μαθητές μία παραγωγική σχολική χρονιά, καλώντας τους παράλληλα να παραμείνουν αγαθοί και αγνοί κατά τη διάρκεια της πορείας τους.
Τις δικές της ευχές προς τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα μετέφερε και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ευτυχία Βλυσίδου, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων και την επιστροφή των παιδιών στην καθημερινότητα του σχολείου.
Στον αγιασμό έδωσε επίσης το «παρών» ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Νύκτας, ο οποίος ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο και μία ομαλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.