17.5.2024 17:19

Γιορτή ψηφιακής δημιουργίας από τους μαθητές της Χίου στο Ομήρειο

Την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου πλημμύρισε από δημιουργικότητα και ενθουσιασμό, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί από 18 σχολικές μονάδες της Χίου παρουσίασαν τα εντυπωσιακά ψηφιακά έργα τους στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Πέντε νηπιαγωγεία, εννέα δημοτικά σχολεία και τέσσερα γυμνάσια συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της ψηφιακής δημιουργίας, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα έργων που κάλυπταν διάφορες θεματικές και τεχνικές. Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, δημιούργησαν ψηφιακές ιστορίες, animation, βίντεο, μουσική, εφαρμογές και πολλά άλλα, αποδεικνύοντας την ικανότητά τους να αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να εκφράσουν τις ιδέες και τη φαντασία τους.

Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος κόσμου, γεμίζοντας ασφυκτικά το Ομήρειο. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μαθητών, να συνομιλήσουν μαζί τους και να μάθουν περισσότερα για τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και εορταστική, με το χειροκρότημα να συνοδεύει κάθε παρουσίαση.

Όλα τα έργα που παρουσιάστηκαν είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο Digifest Chios, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τον πλούτο και την ποικιλία των ψηφιακών δημιουργιών των μαθητών της Χίου.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (ΔΙΠΕ Χίου) εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική δουλειά τους και το υψηλό επίπεδο των έργων που παρουσίασαν. Επίσης, ευχαριστεί το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν και στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ