25.1.2023 12:59

Φιλοξενία Κυπρίων μαθητών και εκπαιδευτικών στα Καρδάμυλα

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο φύλλο», στο οποίο συμμετέχει το ΓΕΛ Καρδαμύλων επισκέφτηκαν τη Χίο και διέμειναν στα Καρδάμυλα δέκα Κύπριοι μαθητές και μαθήτριες και δύο καθηγήτριες, η κ. Σοφία Μαζαράκη, βιολόγος, και η κ. Δέσποινα Διογένους, φιλόλογος, από το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου Κύπρου το χρονικό διάστημα από 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2022.

Στην ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει τα εξής:

«Είχαμε έτσι την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε, να αποκτήσουμε νέους φίλους και φίλες και να έρθουμε πιο κοντά με τους αδελφούς μας Κυπρίους. Επίσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να προβάλλουμε τις ομορφιές της Χίου στους φιλοξενούμενούς μας και να τους φέρουμε σε επαφή με πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας. Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το νησί μας και δήλωσαν πρόθυμοι να το επισκεφτούν και πάλι στο μέλλον.

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Λιβανείου Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά όσους βοήθησαν στην φιλοξενία των Κυπρίων φίλων μας και ειδικότερα:

  • την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που διέθεσε ποσό για τις μετακινήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών,
  • τον Δήμο Χίου, που μας προσέφερε εκδρομή, ξενάγηση και γεύμα στα Νοτιόχωρα (Μουσείο Μαστίχας, Πυργί, Μεστά),
  • το Kardamylian Foundation, για την οικονομική υποστήριξη με το ποσό των 500 ευρώ,
  • τον Σύλλογο Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου Καρδάμυλων,για την οικονομική στήριξη με το ποσό των 500 ευρώ,
  • τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνωντου Γενικού Λυκείου Καρδάμυλων, για την προσφορά γεύματος στα παιδιά και τη θερμή υποστήριξη στο όλο εγχείρημα,
  • τον καπετάν Αλέξανδρο Καραμούζο, για την ξενάγηση που μας έκανε στα Άνω Καρδάμυλα,
  • τις οικογένειες των Καρδάμυλων που άνοιξαν τα σπίτια τους και φιλοξένησαν πρόθυμα μαθήτριες και μαθητές από την Κύπρο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα δεν χρηματοδοτείται από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους, οπότε καθίσταται σαφές ότι χωρίς την ευγενική στήριξη των παραπάνω φορέων και προσώπων δεν θα ήταν εφικτή η φιλοξενία των Κυπρίων μαθητών και εκπαιδευτικών».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ