2.6.2024 22:36

Δύο χρυσοί μαθητές από τα Καρδάμυλα: Μια ιστορία αριστείας στα Μαθηματικά

Έχοντας κατακτήσει και οι δύο το χρυσό μετάλλιο στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Αρχιμήδης" για μαθητές γυμνασίων και λυκείων της χώρας (οι απονομές έλαβαν χώρα στην μεγάλη αίθουσα τελετών του ΕΚΠΑ στις 7 Απριλίου 2024), τα δύο αυτά αδέρφια με καταγωγή από τα Καρδάμυλα, οι Κυριάκος και Μιχαήλ Τσουρέκας προκρίθηκαν στην παγκόσμια ολυμπιάδα για μαθητές λυκείων και στη βαλκανική ολυμπιάδα για μαθητές γυμνασίων.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Τσουρέκας, μαθητής της Β' Λυκείου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών (IMO), η οποία θα διεξαχθεί στο Μπαθ του Ηνωμένου Βασιλείου από 12 έως 22 Ιουλίου 2024.

Ο Μιχαήλ Τσουρέκας, μαθητής της Γ' Γυμνασίου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών Νέων (JBMO) που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας από 25 έως 30 Ιουνίου 2024.

Αυτή η μεγάλη πρόκριση ήρθε μετά από μια σειρά ιδιαίτερα απαιτητικών διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) που ξεκίνησαν το Νοέμβριο 2023 και ολοκληρώθηκαν τον Απρίλιο 2024. Για να φτάσουν να εκπροσωπούν την Ελλάδα, οι διακρίσεις τους στους διαγωνισμούς "Θαλής", "Ευκλείδης", "Αρχιμήδης", "Προκριματικοί" και "BMO" ήταν κρίσιμες. Σε αυτούς τους διαγωνισμούς συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές από όλα τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας.

Ο "πρωταθλητισμός" στα μαθηματικά απαιτεί καθημερινή εξάσκηση 6-8 ώρες τουλάχιστον από πολύ μικρή ηλικία και συμμετοχή σε όλους τους διαγωνισμούς που διοργανώνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ