18.10.2023 12:07

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Χίου για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ Καρδαμύλων

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Χίου προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ Α.Ε.:

Αξιότιμοι κύριοι, 

Με λύπη μου πληροφορήθηκα την πρόθεσή σας να κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στα Καρδάμυλα της Χίου, το οποίο εξυπηρετεί τη βορειοανατολική Χίο. 

Οι πολίτες και επαγγελματίες που εξυπηρετούνται εκεί μέχρι σήμερα βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναστάτωση καθώς δε θα μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τις καθημερινές πληρωμές και συναλλαγές τους. Τα ΕΛΤΑ επί σειρά ετών συνέβαλλαν ουσιαστικά στη διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών και κάλυπταν ανάγκες αποστολής επιστολών, δεμάτων καθώς και πληρωμής λογαριασμών. Ταυτόχρονα, το κατάστημα εξυπηρετούσε τους επισκέπτες και τουρίστες της περιοχής και του νησιού, κυρίως τους θερινούς μήνες που αυξάνεται η επισκεψιμότητα. 

Το ταχυδρομείο είναι σημείο αναφοράς, κυρίως ηλικιωμένων και η πιθανή αναστολή λειτουργίας του θα παρακαλέσει ανυπολόγιστες συνέπειες δεδομένης της ελλιπούς δημόσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης με το κέντρο του νησιού, της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης, ενώ ταυτόχρονα θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό τόσο της ίδιας όσο και των δυσπρόσιτων χωρίων που βρίσκονται περιμετρικά της και εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα. Την ίδια ώρα, το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στη Χίο θα επιβαρυνθεί πλέον και με την εξυπηρέτηση νέων περιοχών. 

Το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα της Χίου μας βρίσκει παντελώς αντίθετους καθώς με επίγνωση ευθύνης και σεβασμό στους συμπολίτες μας ευελπιστούμε και αποσκοπούμε σε ένα λειτουργικό δίκτυο καταστημάτων που αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και εξυπηρετεί απόλυτα τους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου 

Βρουλής Παντελής

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ