8.2.2022 10:08

Στενό μαρκάρισμα Καμίνη σε Πλεύρη για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός απάντησε, τη Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη

Χωρίς σαφείς δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα στελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου, την αναδιοργάνωσή του και την εύρυθμη λειτουργία του, εμφανίστηκε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης. Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός κατοίκου της Χίου λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.

Ο Γ. Καμίνης επισήμανε ότι χάνονται ζωές στο νησί, καθώς λόγω των κενών που παρατηρούνται στο προσωπικό των πληρωμάτων δεν καλύπτονται πλήρως οι τρεις ανά εικοσιτετράωρο βάρδιες, ενώ δεν έχει αναζητηθεί και κάποια, έστω προσωρινή, λύση στη διαχείριση του προσωπικού, ώστε να λειτουργούν κανονικά δύο ασθενοφόρα και στις τρεις βάρδιες.

Απαντώντας, ο κ. Πλεύρης  τόνισε ότι θα φροντίσει να υπάρξει σχετική πρόνοια για πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού σε σχετική προκήρυξη που αναμένεται το επόμενο διάστημα,  απέφυγε όμως  να δεσμευτεί για τον χρόνο που αυτό θα υλοποιηθεί, προσθέτοντας στη συνέχεια  : «Θα προσπαθήσουμε άμεσα να το επιλύσουμε, σε συνεννόηση με το ΕΚΑΒ είτε με κάποια μετακίνηση από άλλο σημείο, είτε από το λοιπό επικουρικό προσωπικό ή μέσω της προκήρυξης για την κάλυψη 910 θέσεων».

Ειδικότερα ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι από τους 18 μόνιμους υπαλλήλους στα κλιμάκια των πληρωμάτων απασχολούνται οι 14 κι ότι 5 από τα 7 ασθενοφόρα είναι λειτουργικά, ενώ υποστήριξε ότι επιχειρησιακά έχει επιλεγεί να υπάρχουν δύο ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια και πως όποτε χρειάζεται ενεργοποιείται ένα δεύτερο στις υπόλοιπες.

Ο κ. Καμίνης κάλεσε τον Υπουργό να κάνει «ό,τι μπορεί και ό,τι δεν μπορεί» ώστε να υπάρχουν δύο ασθενοφόρα σε καθεμία από τις τρεις βάρδιες, που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του πέμπτου μεγαλύτερου νησιού της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι απάντηση αυτή, δεν άκουσα χρονοδιάγραμμα για το πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες του νησιού».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ