5.7.2021 11:03

Επίκαιρη ερώτηση Καμίνη σε Μηταράκη για ΒΙ.ΑΛ. και Θόλος

Δεν έχασε στιγμή ο Βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Καμίνης και αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, έσπευσε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη με αντικείμενο τις εξελίξεις σε ΒΙ.ΑΛ. και Θόλος.

Στην ερώτησή του ο συμπατριώτης μας Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. σημειώνει ότι οι Χιώτες, σε αντίθεση με τη γραμμή που επιχειρεί να «περάσει» η Κυβέρνηση, δεν αρνούνται να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί αρκεί η δομή αποκλειστικά για καταγραφή και ταυτοποίηση μην υπερβαίνει τα 500 άτομα.

«Δεδομένης της ανάγκης να κλείσει οριστικά και χωρίς καμία χρονοτριβή το ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ

Δεδομένης της θέσης σύσσωμης της Χιακής κοινωνίας, η οποία απορρίπτει τη δημιουργία προσφυγικών υπερδομών και μάλιστα στη περιοχή Θόλος

Ερωτάται ο Υπουργός;

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της οριστικής κατάργησης και παύσης λειτουργίας του ΚΥΤ ΒΙΑΛ και ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους κατοίκους της περιοχής που υπέστησαν ζημίες λόγω του προσφυγικού;

2. Ποιο θα είναι το μέγεθος και ποιες αρμοδιότητες θα έχει η νέα υπερ-Δομή που έχετε εξαγγείλει; Θα γίνει σεβαστή η ομόφωνη επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για μέγιστη χωρητικότητα 500 ατόμων και πως προτίθεστε να σεβαστείτε το γεγονός ότι η εν λόγω περιοχή αποτελεί για πάνω από 100 χρόνια τμήμα της σχολικής περιουσίας και πλέον δημοτικό ακίνητο;», αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Καμίνης.

Αρχείο PDF

Επίκαιρη Ερώτηση 924_5

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ