28.9.2021 14:35

Ξεκίνησε η απογραφή των δημοσίων κτιρίων με στόχο την προσβασιμότητα των Α.με.Α. (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εφαρμογή τέθηκε το σχέδιο καταγραφής στοιχείων υφισταμένων κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία προσαρμογής τους στις διατάξεις και προβλέψεις για την προσβασιμότητα των κτιρίων σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την παραπάνω δράση έδωσε η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου Α.με.Α., Σ.Μιχάλα τονίζοντας ότι αντίστοιχες δράσεις είχε ξεκινήσει ο Σύλλογος ήδη από την ίδρυση του:

«Πρόκειται για μια δράση που εμείς τουλάχιστον σαν Περιφερειακή Ομοσπονδία αλλά και σαν Παγχιακός Σύλλογος Α.με.Α. τοπικά, είχαμε ξεκινήσει ήδη από το 2000 όταν ιδρυθήκαμε».

Σύμφωνα με την ίδια, τα δημόσια κτήρια που δεν διευκολύνουν την πρόσβαση Α.με.Α. είναι πολλά και ιδιαίτερα τα κτήρια των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Μάλιστα ακόμα και αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη δράση σύμφωνα με την κα. Μιχάλα υπάρχει νόμος που υποχρεώνει έως το 2020 όλα τα δημόσια κτήρια να είναι προσβάσιμα σε όλους.

Εκτός από την απογραφή των δημόσιων κτηρίων έχει σημασία για την ίδια η απογραφή και των Α.με.Α.:

«Η απογραφή των Α.με.Α. δεν έχει γίνει. Τώρα είναι ευκαιρία με την απογραφή του γενικού πληθυσμού να γίνεται απογραφή των Α.με.Α.. Δυστυχώς ούτε και φέτος εμπεριέχονται στο φύλλο απογραφής  τα άτομα με αναπηρία».

Τέλος, η κα. Μιχάλα σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στη σημασία υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης καθώς δεν αποτελεί αίτημα μόνο των Α.με.Α. αλλά όλων των πολιτών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ