10.12.2021 12:15

Δράση ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, του Δήμου Χίου

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18:00-19:30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία (πλατεία Πλαστήρα) του δήμου Χίου θα πραγματοποιηθεί δράση ευαισθητοποίησης, ανοικτή για το κοινό της Χίου, για ζητήματα σχετικά με την έμφυλη βία αλλά και γενικότερα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα πλαίσια ολοκλήρωσης των 16 ημερών Ακτιβισμού ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου).

Πρόκειται για μια σιωπηρή διαμαρτυρία με το σύνθημα της Παγκόσμιας Εκστρατείας «Ας κάνουμε τον κόσμο πορτοκαλί: ΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, του Δήμου Χίου. Στη δράση θα συμμετέχουν και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου,

Ειδικότερα, θα τοποθετηθούν σε σημείο της πλατείας άδειες, πορτοκαλί κορνίζες, στη μνήμη των θυμάτων των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα. Ο κόσμος που θα πλησιάζει θα ενημερώνετε για το περιεχόμενο της δράσης και θα του χορηγείτε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, του Δήμου Χίου. 

Επιπλέον, σε όποιον επιθυμεί θα παρέχετε δυνατότητα να ανάψει ένα κεράκι για τα θύματα των γυναικοκτονιών και θα του χορηγείτε ένα Τ-shirt με το μήνυμα «Βάλε τέλος στη Βία κατά των Γυναικών τώρα!». 

Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι και όλες ΕΚΕΙ.

Γιατί όλοι μαζί, μεγάλοι και μικροί, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να τερματίσουμε κάθε μορφή βίας και διακρίσεων κατά των Γυναικών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ