2.11.2014 16:17

Δικαίωμα ο θηλασμός [ΒΙΝΤΕΟ]

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΙΩΤΙΣΣΕΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΑΝ ΘΗΛΑΖΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ

Πάνω από είκοσι Χιώτισσες νέες μητέρες αψήφησαν το κρύο σήμερα το πρωί και συμμετείχαν στον δημόσιο θηλασμό θέλοντας να αποδείξουν στην πράξη ότι η εικόνα των γυναικών οι οποίες θηλάζουν τα μωρά τους σε έναν δημόσιο χώρο, όπως σε μια καφετέρια, ένα εστιατόριο, ένα εμπορικό κέντρο, ακόμη και στη μέση του δρόμου, είναι πλέον συνήθης και αποδεκτή και πρόκειται για μια φυσική κίνηση φροντίδας της μητέρας προς το παιδί της.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια της εβδομάδας μητρικούς θηλασμού που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, σε διοργάνωση από το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες μητέρες συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο σε μια εκδήλωση- γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό και αναγκαίο από το να θηλάζει μία μητέρα το παιδί της, όποτε αυτό το χρειάζεται.

Οι νέες μητέρες αναφέρθηκαν στον πόλεμο και στην προπαγάνδα που ασκείται από τις μεγάλες εταιρείες βιομηχανίες γάλατος ενάντια στον θηλασμό και κάλεσαν νέες μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ