16.10.2019 23:43

Αστυνομικοί Αν. Αιγαίου: «Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου»

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε όταν κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου, λόγω του κορεσμού πληθυσμιακά των δομών στα νησιά μας. 

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα με το οποίο εκφράστηκαν οι έντονες ανησυχίες μας, στην επιστολή που καταθέσαμε στην πρόσφατη συνάντηση μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Αρμόδιο για την  Μεταναστευτική Πολιτική κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, το οποίο σας παραθέτουμε: 

"γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους Αστυνομικούς, για τους μετανάστες, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες, μεταξύ των οποίων είναι και οι οικογένειες μας

Ωστόσο όπως φαίνεται, η αγωνία μας δεν συγκίνησε κανένα, αφού η πρόταση μας για άμεση αποσυμφόρηση των δομών, δεν εισακούστηκε.  Και με αυτά τα δεδομένα, γενάται το εύλογο ερώτημα:  ΄΄πρώτα η Μόρια τώρα η Σάμος, μετά ποιος;"

Η τακτική να σπέρνουμε ανέμους, έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα να θερίζουμε θύελλες, θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν οι αρμόδιοι , ότι η διατήρηση τόσων μεταναστών στις δομές των νησιών λειτουργεί ως  ´´ ωρολογιακή βόμβά´ και η τακτική αυτή έιναι  τουλάχιστον επικίνδυνη αν όχι εγκληματική.

Είναι επιβεβλημένο αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή να κάνουμε την διαφορά και να κοιτάξουμε το πρόβλημα στα μάτια και να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά . Η τακτική να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις έχει αποτύχει παταγωδώς, όπως και η εκ των υστέρων μετακίνηση δυνάμεων με στρατιωτικά αεροπλάνα για να σώσουμε ότι σώζεται.

Απαιτούμε λοιπόν να αποσυμφορηθούν ¨χθες¨ οι δομές του Ανατολικού Αιγαίου και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μας καλύπτουν οι μετακινήσεις (επικοινωνιακού χαρακτήρα) των τριάντα και σαράντα ατόμων. 

Θελουμε έμπρακτως να μας αποδείξει το κεντρικό κράτος, ότι δεν μας έχει εγκαταλείψει στη μοίρα μας"

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ