19.4.2022 18:07

Το λιμάνι των Λιμνιών του 1971 μέσα από βουβό έγχρωμο φιλμ

Βρισκόμαστε στα Λιμνιά Χίου, ένα μικρό λιμανάκι στην περιοχή της Βολισσού. Μια παρέα παιδιών διαφόρων ηλικιών περπατούν στον παραθαλάσσιο δρόμο για να καταλήξουν στον πέτρινο μόλο.

Ο κινηματογραφιστής, Ν. Παπανδρέου αφηγείται:

«Ο μόλος, ο οποίος φαίνεται που κάνουν βόλτα τα παιδάκια, είναι ο παλιός ο μόλος ο οποίος κατασκευάστηκε το 1923, διότι τότε γίνονταν πολλές εξαγωγές προς τη Μαύρη Θάλασσα τοπικών προϊόντων και εσπεριδοειδών και ήταν απαραίτητη η κατασκευή του μόλου για τη προστασία των καϊκιών.

Τα παιδιά έκαναν βόλτα στον μόλο και έβγαζαν πεταλίδες από τα βράχια και σε μεγαλύτερη ηλικία στην εφηβεία ήταν το μέρος όπου μπορούσε κανείς το βράδυ να "κρυφτεί" για κρυφό ραντεβού και έχει φιλοξενήσει πολλές γενιές ελλείψει κέντρων διασκεδάσεων και καφετεριών».


To Aylon Film Archives είναι ένα ψηφιακό αποθετήριο ερασιτεχνικών φιλμ (16mm, 8mm, super 8) τραβηγμένων στο διάστημα 1940-1980. Όλα τα φιλμ είναι πρωτότυπα και παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά και παραχωρήθηκαν από τους ίδιους τους δημιουργούς τους στο Aylon Film Archives.

Μπορείτε να δείτε περασμένες εποχές από το μέρος που σας ενδιαφέρει μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που τις έζησαν στο κανάλι στο YouTube ή στην ιστοσελίδα τους. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ