14.4.2023 12:16

Σε κατανυκτικό κλίμα η αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου στην Ιερά Μητρόπολη Χίου - Βίντεο

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα Πάθη του Χριστού και γίνεται η Σταύρωση του Χριστού το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.

Την Ενάτη Ωρα της ημέρας λέει το «Τετέλεσται». Η θεία ψυχή Του κατεβαίνει στον Άδη. Το «Πρωτευαγγέλιο», η πρώτη χαρμόσυνη υπόσχεση του Θεού στους πεσμένους Προπάτορες, αρχίζει να εκπληρώνεται.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Μ. Παρασκευής, στον κατάμεστο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό της Χίου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης, ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, παρέλαβε από τον Σταυρό το σώμα του Εσταυρωμένου, τυλίγοντάς το στο λευκό σεντόνι και τοποθετώντας το στον επιτάφιο που ήταν κεντημένο το τροπάριο της ημέρας: «Ο ευσχήμων Ιωσήφ από του ξύλου καθελών το άχραντόν σου Σώμα, σινδόνι καθαρά ειλήσας και αρώμασιν, εν μνήματι καινώ κηδεύσας απέθετο».

Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Χίου και Υπ. Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, υποψήφιοι των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς και πλήθος πιστών. 

Δείτε φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "Π" στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ