Τη μνήμη των δύο Χίων Οικουμενικών Πατριαρχών, Ιωακείμ Β΄ και Ιωακείμ Δ΄, τιμά το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 η γενέτειρά τους, Καλλιμασιά, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Πνευματικής και Κοινωνικής Διακονίας «Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς και θα ξεκινήσουν με Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος.
Θα ακολουθήσει Αρχιερατικό Μνημόσυνο στη μνήμη των δύο Οικουμενικών Πατριαρχών, καθώς και του μακαριστού Μητροπολίτη Πίτσμπουργκ Μαξίμου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επίκαιρη ομιλία από τη θεολόγο και διευθύντρια του Γυμνασίου Καλλιμασιάς «Γεώργιος Σταγκούλης», Ελένη Παπαδοπούλου, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κέρασμα στην Ενοριακή Αίθουσα.
Οι ειδήσεις σήμερα Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.