6.6.2021 9:11

Η Χίος υποδέχθηκε τον νέο Καθολικό αποστολικό τοποτηρητή π. Ιωσήφ Πρίντεζη

Παρουσία πλήθους πιστών μεταξύ των οποίων και πολλών ορθοδόξων η ενθρόνιση του νέου Καθολικού τοποτηρητή της επισκοπής Χίου- Λέσβου- Σάμου Αρχιεπισκόπου Ιωσήφ

Σε έντονο συγκινησιακό κλίμα ενθρονίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στον κατάμεστο από πιστούς Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Καθολικών, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αιγαίου και αποστολικός τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου, Σάμου π. Ιωσήφ Πρίντεζης.

Παραδίδοντας την ποιμαντορική ράβδο, ο επί 28χρόνια Αρχιεπίσκοπος Αιγαίου π. Νικόλαος Πρίντεζης, στον διάδοχό του Ιωσήφ, δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι χτίστηκε μία αμοιβαία σχέση με το ποίμνιο και υπογραμμίζοντας ότι η Καθολική Επισκοπή δεν ζητά τίποτα άλλο παρά να έχει «κοινωνία αγάπης με τους αδελφούς Ορθοδόξους Χριστιανούς».

Το ίδιο συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Ιερέα και Εφημέριου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου π. Λέοντα Κισκίνη, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια τόσο για τον νέο Αρχιεπίσκοπο όσο και για τον απελθόντα, σημειώνοντας ότι η Καθολική Επισκοπή Χίου- Λέσβου και Σάμου μπορεί να υστερεί σε ποσότητα (πιστών) αλλά υπερτερεί σε ποιότητα.

«Αυτό το στοιχείο είναι που την έκανε να καταφέρει να επιβιώσει», ανέφερε ο π. Λέων, χαρίζοντας στον νέο Αρχιεπίσκοπο ένα αρχιερατικό Φαιλόνιο μαζί με ένα δαχτυλίδι ως δώρο της Επισκοπής Χίου ενώ ένα ακόμα δαχτυλίδι με χαραγμένο ένα πρόβατο πάνω του, προσέφερε και στον επί 28 χρόνια Αρχιεπίσκοπο π. Νικόλαο Πρίντεζη για να θυμάται τη σχέση του και τους δεσμούς του με την Καθολική Επισκοπή Χίου.

Εκτός των δεκάδων πιστών, το «παρών» έδωσε εκπρόσωπος του Υπουργού Νότη Μηταράκη, η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χίου Όλγα Βάσση, καθώς και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής».

Η τελετή ενθρόνισης μεταδόθηκε ζωντανά από το Politischios.gr.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ