6.9.2021 15:33

Στόχος η δημιουργία δημοτικού υπνωτηρίου στη Χίο

Με δυναμικότητα 20 κλινών

Πρόταση θα καταθέσει η Διεύθυνση Πρόνοιας, με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Γ. Πατεριμό για τη δημιουργία  ενός δημοτικού υπνωτηρίου αλλά και «Κοινωνικού Πλυντηρίου».

Η δημιουργία ενός υπνωτηρίου αποτελεί όπως δήλωσε ο κ. Πατεριμός μια προσπάθεια παροχής βασικών αναγκών σε συμπολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Η συγκεκριμένη δομή θα παρέχει υπηρεσίες όπως ψυχοκοινωνική υποστήριξη, πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα, ατομική φροντίδα και υγιεινή αλλά διασύνδεση με υπηρεσίες στέγασης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

Το υπνωτήριο σύμφωνα με τον κ. Πατεριμό θα διαθέτει συνολικά 20 κλίνες και για αυτό ο Δήμος αναζητά χώρο συνολικά 240-250 τ.μ.. Παράλληλα θα αποτελείται από χώρους υγιεινής αλλά και το «Κοινωνικό Πλυντήριο-Στεγνωτήριο».

Το υπνωτήριο θα προορίζεται για κάθε συμπολίτη που δεν έχει πρόσβαση σε βασικές ανάγκες ενώ η παραμονή του δεν θα είναι μόνιμη. Συγκεκριμένα ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος του νησιού ενώ η μέγιστη διάρκεια διαμονής του σε αυτή δεν θα ξεπερνά τους 6 μήνες.

Παράλληλα προβλέπεται και ένας ειδικός χώρος προς χρήση των πολιτών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τέλος, σχετικά με την εύρεση χώρου ο Δήμος αναζητά χώρο το οποίο σχεδιάζει να μισθώσει καθώς δεν διαθέτει κατάλληλο όπου θα τηρούνται και οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ