27.5.2021 15:13

Έργο ζωής για τα Α.με.Α στο Νεχώρι

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο μικτό κέντρο διημέρευσης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αναβάθμιση των υποδομών του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες και έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου, της αναδόχου κοινοπραξίας και των επιβλεπόντων μηχανικών του έργου. 

Το έργο πραγματοποιήθηκε με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία – ΠΣΑμεΑ, σε τμήμα του κτηρίου του «Οίκου Αγάπης» το οποίο παραχωρήθηκε στον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία – ΠΣΑμεΑ από την Ιερά Μητρόπολη Χίου. 

Η αναβάθμιση του κτηρίου με προϋπολογισμό 760.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου αξιοποιεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους ευρωπαϊκούς πόρους υλοποιώντας έργα προς όφελος της κοινωνίας που στόχο έχουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης και διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και την άμβλυνση των κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος υπογράμμισε ότι: «Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό έργο που σκοπό έχει να προσφέρει στα άτομα με ειδικές ανάγκες ένα φιλόξενο περιβάλλον με έμφαση στη δημιουργική απασχόλησή τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και στη βελτίωση της προσωπικής εξέλιξής τους».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ