19.4.2019 14:23

«Το Νοσοκομείο της Χίου πρέπει να είναι αυτάρκες σε περίπτωση σεισμού»

Ευρείας κλίμακας άσκηση σεισμού με επίκεντρο την Μαιευτική Κλινική του "Σκυλίτσειου"

Με σκοπό να καταγραφούν τα λάθη και οι παραλείψεις Διοικητικού, Νοσηλευτικού και Ιατρικού Προσωπικού, σε περίπτωση ισχυρού σεισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, ευρείας κλίμακας άσκηση στο Νοσοκομείο της Χίου.

Το σενάριο προέβλεπε την εγκατάλειψη του κτιρίου της Μαιευτικής κλινικής, κάτι που έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού το προσωπικό του Νοσοκομείου μετέφερε τους ασθενείς και τα βρέφη έξω από το κτίριο.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου είχαν στηθεί σκηνές επειγόντων περιστατικών, πρόχειρου χειρουργείου και άλλων κομβικών μονάδων του «Σκυλίτσειου» εντός των οποίων μετέβησαν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Εκτός των άλλων το σενάριο προέβλεπε τον εγκλωβισμό 2 ατόμων στο κτίριο της Μαιευτικής που απεγκλωβίστηκαν, το μεν πρώτο με σκάλα που έστησαν οι πυροσβέστες και το δεύτερο με τη χρήση γερανοφόρου οχήματος της Υπηρεσίας.

Την άσκηση παρακολούθησε και ο Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Ν. Παπαευσταθιού λέγοντας ότι πρόκειται για μία από τις πολλές ασκήσεις που πραγματοποιούνται πανελλαδικά και στόχο έχουν την εξέταση του βαθμού ετοιμότητας κατά την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Όπως είπε η ιδιαιτερότητα των νοσοκομείων των νησιών είναι ότι πρέπει να είναι αυτάρκη αφού δεν μπορούν να λάβουν γρήγορα βοήθεια από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δείτε πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "π" στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ