31.7.2023 13:53

Περιήγηση στη Βολισσό μέσα από την Έκθεση "Γείτονες του Ομήρου"

Η έκθεση "Γείτονες του Ομήρου" περιλαμβάνει 10 καλλιτέχνες από διαφορετικούς ορίζοντες, εθνικότητες, κλάδους που συναντώνται στην Βολισσό: Χαρά Μπαχαρίου (Chara Bachariou), Clémence B.T.D. Barret, Selim Birsel, Noémie Borzeix, Murat Burhanoğlu, Μαίρυ Κοτσανάρου (Mairy Kotsanarou), Ηλέκτρα M.K. (Ilektra M.K.), Ayça Telgeren, Στέλλα Τσακίρη (Stella Tsakiri ), Sevgi Yanar.

Οι περισσότεροι απ' αυτούς τους καλλιτέχνες είναι γείτονες στην Βολισσό, μερικοί είναι καλοκαιρινοί επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον George Thompson, στο βιβλίο του "Studies in Ancient Greek Society - The prehistoric Aegean,ο Όμηρος έζησε στην Χίο καθώς και στην Σμύρνη. Μ'αυτήν την έννοια, οι καλλιτέχνες που λαβαίνουν μέρος σ' αυτήν την έκθεση γειτονεύουν, διαχρονικά, με τον Όμηρο. Την εποχή του Ομήρου η φιλοξενία του ταξιδιώτη ήταν κάτι το σύνηθες στην κοινωνία. Επίσης η ιδέα της ανταλλαγής ήταν κομμάτι της καθημερινής ζωής. Σήμερα αυτή η δυνατότητα της αλληλεπίδρασης είναι πιθανόν πιό ορατή κι έτσι καλλιτέχνες, μέσω της γειτνίασης, μοιράζονται τις ιδέες τους, τις εικόνες τους και τις εμπειρίες τους.

 Τα έργα είναι εκτεθειμένα σε διαφορετικά σημεία μιας μικρής διαδρομής, έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει την δυνατότητα μιας κάποιας περιήγησης στην Βολισσό. 

 Τα εκτιθέμενα έργα εμπνέονται από το χώμα ως υλικό ή το τοπίο. Διασταυρώνονται στοιχεία από την μυθολογία, λ.χ. την θηλυκότητα της Κυβέλης, εικόνες από ιστορίες, από μορφές διαμορφωμένες από χώμα, λάσπη και πέτρες.

 Η έκθεση "Γείτονες του Ομήρου" θα διαρκέσει από την 1η έως τις 22 Αυγούστου. 

 Ώρες: 19-22 μ.μ.

 Στην πλατεία του Πυθώνα, στο παλιό μπακάλικο του Μπελέγρη.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ