13.9.2023 15:04

Κλείνει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου θα κλείσει για το κοινό, λόγω της έναρξης των εργασιών του εκσυγχρονισμού του, της κατασκευής επεκτάσεών του και της προετοιμασίας της νέας επανέκθεσης αρχαιοτήτων σε αυτό. Το έργο προβλέπεται να διαρκέσει τουλάχιστον 5 χρόνια από σήμερα και θα αποδώσει στο κοινό ένα νέο, σύγχρονο Μουσείο αντάξιο του πλούσιου παρελθόντος της Χίου.

«Ευχαριστούμε το κοινό και τις χιλιάδες των επισκεπτών που τίμησαν με την παρουσία τους το Αρχαιολογικό Μουσείο από το έτος 1999, οπότε εγκαινιάσθηκε η έκθεση που φιλοξενείται μέχρι σήμερα και σχεδιάστηκε από την αείμνηστη Αγλαΐα Αρχοντίδου, τότε Προϊσταμένη της Κ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μυτιλήνης.

Δεσμευόμαστε για την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του έργου και την λειτουργία ενός σύγχρονου Μουσείου που θα επιτελεί τον πολλαπλό ρόλο του ως Πολιτιστικού Οργανισμού», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ