Την ικανοποίησή του για την ανάληψη από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου της συνέχισης του έργου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, η οποία διασφαλίζει τη συνέχιση της επέκτασης, του εκσυγχρονισμού και της επανέκθεσης του Μουσείου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη των τελευταίων ημερών ήταν ιδιαίτερα θετική για την Περιφέρεια, καθώς πλέον αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην παρακολούθηση της πορείας του έργου και στη διασφάλιση της χρηματοδότησής του. Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021–2027, με την επίσημη απόφαση να προβλέπει συνολική δημόσια δαπάνη 20.126.853,89 ευρώ.
Στις δηλώσεις του, ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναφέρθηκε σε χρηματοδότηση της τάξης των 21,5 εκατ. ευρώ, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια αποδέχεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ευθύνη που της αναλογεί και θα διαθέσει όλες τις δυνάμεις της προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί. Όπως υπογράμμισε, στόχος είναι να υποστηριχθεί ένα από τα σημαντικότερα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ώστε να αποκτήσει ένα σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ιστορίας και της πολιτιστικής του κληρονομιάς.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα επόμενα βήματα, σημειώνοντας ότι είχε ήδη προηγηθεί, στις 15 Σεπτεμβρίου, η υπογραφή της ένταξης του έργου στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιτρέπει τη συνέχιση των παρεμβάσεων μετά τη χρηματοδοτική μετάβαση από το Ταμείο Ανάκαμψης στο ΕΣΠΑ Βορείου Αιγαίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.