12.4.2022 10:34

Στη Βουλή το θέμα της έλλειψης αιματολόγων στη Χίο από τον Γιώργο Καμίνη

Το μείζον πρόβλημα της παρουσίας μίας μόνο αιματολόγου σε ένα νησί 50.000 κατοίκων θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Γιώργου Καμίνη, η μοναδική αιματολόγος της Χίου διατηρεί μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, όπου γίνονται χημειοθεραπείες και μεταγγίσεις, ασχολείται με τους ασθενείς που υποφέρουν από μεσογειακή αναιμία, κάνει τις συμβουλευτικές στις άλλες κλινικές, και έχει υπό την εποπτεία της ακόμη και τα αιματολογικά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας στην παθολογική κλινική, αφού στο νησί δεν υπάρχει αιματολογική κλινική. 

Είναι προφανές από τα παραπάνω πως δεν επαρκεί μία μόνο αιματολόγος για ένα νησί με τις ανάγκες της Χίου. Για να υπάρξει όμως δεύτερος αιματολόγος πρέπει να προηγηθεί τροποποίηση των οργανικών θέσεων στο νοσοκομείο Χίου, καθώς προβλέπεται μόνο μία μόνιμη θέση, και αυτή στον εργαστηριακό τομέα. Στην ερώτησή του, ο Γιώργος Καμίνης ερωτά τον Υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή. 

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ 

Το πρόβλημα με τους αιματολόγους είναι χαρακτηριστικό της γενικότερης έλλειψης επαρκούς ιατρικής και νοσοκομειακής κάλυψης στη Χίο. Πριν από δύο μήνες, και πάλι ο Γιώργος Καμίνης με επίκαιρη ερώτησή του είχε υποχρεώσει τον κ. Πλεύρη να αναγνωρίσει το έντονο πρόβλημα που υπάρχει στην στελέχωση του ΕΚΑΒ Χίου. Αφορμή για την τότε ερώτηση είχε αποτελέσει το τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός κατοίκου της Χίου λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Ο Υπουργός είχε αποφύγει όμως να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα στελέχωσης του ΕΚΑΒ Χίου. 

Η ερώτηση αναμένεται να απαντηθεί από τον αρμόδιο Υπουργό, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ