10.5.2024 12:58

Με Falcon 7X το ταξίδι του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χίο (Pics)

Με το αεροσκάφος μεταφοράς υψηλών προσώπων, Falcon 7X, έφθασε στη Χίο, το πρωί της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Falcon 7Χ, ανήκει στον στόλο της Πολεμικής Αεροπορίας και έχει ικανότητα μεταφοράς 12 ατόμων.

Πλήρωμα: 4 (κυβερνήτης – συγκυβερνήτης – μηχανικός – ιπτάμενος συνοδός)

Κατασκευάστρια Εταιρεία: DASSAULT

Κινητήρες: 3 Turbofan Pratt & Whitney Canada, τύπος PW-307A, ώση 3×6.402 lb

Εκπέτασμα Πτερύγων: 26,21 μ

Μήκος: 23,38 μ

Οροφή: 51.000 ft

Μέγιστη Ταχύτητα: 0,90 Mach

Η απόκτησή του έγινε μέσω της κολοσσιαίας γαλλικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Dassault Aviation SA που μεταξύ άλλων κατασκευάζει και τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale που αγόρασε πρόσφατα η χώρα μας αλλά και τα Mirage.

Η εταιρεία λοιπόν, προκειμένου να υλοποιήσει την ανεκπλήρωτη από το μακρινό έτος 2000 υποχρέωσή της σε Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ), έχει κατέθεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ελληνική κυβέρνηση γενικότερα, πρόταση τροποποίησης της εν λόγω σύμβασης.

Στην τροποποίηση αυτή περιλήφθηκε προγράμματα παροχής εξοπλισμού στις ένοπλες δυνάμεις και κάποιων υποκατασκευαστικών έργων στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία και στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Στο πρόγραμμα παροχής εξοπλισμού λοιπόν, περιλήφθηκε και η παράδοση ενός μεταχειρισμένου πολυτελούς αεροσκάφος τύπου Falcon 7X για τις ανάγκες μεταφοράς κυβερνητικών αξιωματούχων, χωρίς κανένα επιπρόσθετο κόστος.

Μάλιστα το Falcon δόθηκε από την εταιρεία Dassault μαζί με πλήρη υποστήριξη ενός έτους, ήτοι συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης τεχνικών και πληρώματος και την αποστολή τεχνικού της εταιρείας για την συντήρηση του αεροσκάφους στη χώρα μας τους πρώτους μήνες παράδοσης, ένα πρόγραμμα που φθάνει τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ