2.3.2018 9:02

Κριτική Μουσουρούλη σε Τόσκα με post

Πολιτική παρέμβαση, έπειτα από καιρό, από τον πρώην υπουργό Κωστή Μουσουρούλη. Με post στη σελίδα του στο fb σχολίασε τον ανασχηματισμό, επικρίνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την παραμονή του Νίκου Τόσκα στο κυβερνητικό σχήμα:

«Ένας ασήμαντος πλην όμως ξακουστός - λόγω Κουβέλη - ανασχηματισμός τελείωσε. Ο κ. Τόσκας διατηρεί τη θέση του για να παρακολουθεί τις πράξεις βίας που, πλέον, εξαπλώνονται ορμητικά ανά την Επικράτεια, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τα περί έλλειψης πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης.

Διαβάζοντας πρόσφατο χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη και στεκούμενος στη φράση: «Ἡ βία γεννᾶται πρῶτον εἰς τόν νοῦν καί τήν καρδίαν τοῦ ἀνθρώπου, πρίν ἐκφρασθῇ ἐμπράκτως», θυμήθηκα τα, προ δεκαετίας, προφητικά λόγια της σπουδαίας ελληνίστριας Jacqueline de Romilly, για τη γενεσιουργό αιτία της βίας:

«Το να μάθεις να σκέφτεσαι, να είσαι ακριβής, να ζυγίζεις τις λέξεις σου, να ακούς τον άλλον, σημαίνει να είσαι ικανός να διαλέγεσαι και είναι το μόνο μέσο για να αναχαιτισθεί η τρομακτική βία που αυξάνεται γύρω μας. Ο λόγος είναι ένα φρούριο κατά της κτηνωδίας. Όταν δεν ξέρουμε, όταν δεν μπορούμε να εκφραστούμε, όταν ο λόγος δεν είναι επαρκής, όταν δεν είναι αρκετά επεξεργασμένος επειδή η σκέψη είναι ασαφής και μπερδεμένη, δεν απομένουν παρά οι γροθιές, τα χτυπήματα, η άξεστη, βλακώδης, τυφλή βία...».

Πολύ δυστυχώς για τη χώρα μας, σήμερα, τα λόγια αυτά δεν παραπέμπουν μόνον σε όσους τα κάνουν γυαλιά καρφιά κρυμμένοι μέσα στις ανυπόληπτες συλλογικότητες των αναρχικών και των μπαχαλάκηδων ή των ακροδεξιών μπράβων και νεοναζί.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ