2.7.2021 9:51

Καμίνης: "Αδίκως Μηταράκης και Κυβέρνηση στήνουν στα χαρτιά υπερδομές"

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα της περιοδείας του βουλευτή Επικρατείας Γεωργίου Καμίνη στη Χίο.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων της Πέμπτης 1/7/2021 βρέθηκε το ζήτημα του μεταναστευτικού/προσφυγικού που εδώ και αρκετά χρόνια ταλανίζει το νησί μας.

Πρώτη επίσκεψη για τον κύριο Καμίνη το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, όπου ενημερώθηκε ενδελεχώς για την κατάσταση από τον διοικητή κύριο Κιμουρτζή, καθώς και το Χαλκειός όπου είχε συνάντηση με το Τοπικό Συμβούλιο και τον Χωρικό Αντιδήμαρχο της περιοχής Παναγιώτη Μανδάλα.

Το απόγευμα η περιοδεία συνεχίστηκε στο Θόλος, περιοχή που η κυβέρνηση κι ο κύριος Μηταράκης αδίκως σκοπεύουν να στήσουν φαραωνικού τύπου κέντρο εγκλεισμού  μη λογαριάζοντας καθόλου τις ντόπιες κοινωνίες.

Λίγο αργότερα, στο χωριό της Συκιάδας κάτοικοι και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Λαγκάδας, Βροντάδου, Συκιάδας ενημέρωσαν πλήρως τον κύριο Καμίνη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας των προθέσεων της κυβέρνησης, διατρανώνοντας παράλληλα την ρητή αντίθεσή τους σε αυτές τις επιδιώξεις.

Ως Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζουμε ξανά την κομβική αναγκαιότητα του κλεισίματος της ΒΙΑΛ και υπογραμμίζουμε για πολλοστή φορά ότι η Χίος μπορεί να δεχτεί μόνο μία μικρή και διαχειρίσιμη δομή, αποκλειστικά για ανθρώπους που φτάνουν, περιθάλπτονται, καταγράφονται και σε μικρό χρονικό διάστημα, αποχωρούν είτε για την ενδοχώρα, είτε για άλλες χώρες της Ευρώπης. Μια δομή που θα προκύψει μέσα από ουσιαστική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς τη συναίνεση της οποίας οποιαδήποτε λύση θα είναι μετέωρη και καταδικασμένη να αποτύχει.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ