23.11.2021 9:32

Γιώργος Καμίνης: «Στο ερώτημα ΒΙ.ΑΛ. ή Θόλος, υπάρχει και η απάντηση καμία νέα υπερδομή»

Τις ανακρίβειες και τις αντιφάσεις, στις οποίες έχει κατά καιρούς υποπέσει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης, ανέδειξε ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα την κατασκευή Περιφερειακών υπηρεσιών, δομών και διακριτών χώρων στη Λέσβο και στη Χίο, καθώς και για την αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής στον Έβρο. 

Ο κ. Μηταράκης έκανε αναφορά σε έρευνες γνώμης, σύμφωνα με τις οποίες οι Χιώτες, έχοντας να επιλέξουν μεταξύ δύο δομών, προτιμούν τη δημιουργία δομής στο Θόλος αντί στη ΒΙΑΛ.  «Αυτή είναι η τύχη την οποία επιφυλάσσει στη χιακή κοινωνία; Να επιλέγει μεταξύ δομών; Το ενδεχόμενο να μην υπάρχει καμία υπερδομή το έχει εξετάσει ο κ. Μηταράκης; Όλα αυτά ενώ δεν υπάρχει καμία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, καμία απόφαση περιφερειακού συμβουλίου η οποία να συμφωνεί με αυτές τις δομές. Θα έλεγα κάθε άλλο μάλιστα» τόνισε ο Γιώργος Καμίνης. 

«Οι θεμελιώδεις αντιφάσεις του κ. Μηταράκη είναι δύο ειδών», είπε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε: «Η πρώτη είναι μεταξύ της πολιτικής που εφαρμόζει και αυτής με την οποία θα βρεθούμε αντιμέτωποι. Μιλάει διαρκώς για τη μείωση των ροών, για μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα από τα νησιά, αλλά παράλληλα φτιάχνει αυτές τις γιγάντιες δομές. Γιατί; Γιατί ξέρουμε ότι λόγω του γεωγραφικού περιορισμού, εάν αυξηθούν οι ροές, οι δομές θα γεμίσουν και πάλι».

Επίσης, ο κ. Καμίνης έκανε λόγο και για αντιφάσεις προσωπικά του ίδιου του Υπουργού. «Άλλα μας έλεγε ως βουλευτής της Χίου όταν ήταν στην αντιπολίτευση και άλλα μας λέει σήμερα ως Υπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα ερώτηση που ,είχε καταθέσει ο Μηταράκης το 2017 για τα ΚΥΤ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στην οποία εξέφραζε φόβους ότι οι αιτούντες άσυλο θα αναγκάζονταν να μείνουν σε αυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Οι δομές αυτές που μας φέρνει σήμερα να επικυρώσουμε τι είναι; Για Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης μιλούσαν τότε. Οι Χιώτες τώρα δεν έχουν καμία αντίρρηση σε Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης το οποίο να είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα και φυσικά για πολύ μικρότερο αριθμό φιλοξενούμενων» ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης ανέσυρε επίσης ερώτηση του 2016, στην οποία ο κ. Μηταράκης ρωτούσε τον τότε Υπουργό Μετανάστευσης τι θα γίνει με τη δομή στο Μερσινίδι και μάλιστα είχε επικαλεστεί τους κατοίκους και την αντίδρασή τους στο γεγονός ότι ματαιώθηκε τότε η κατασκευή της δομής καλώντας τον Υπουργό να μην φέρνει τους κατοίκους προ τετελεσμένων γεγονότων. «Τα γεγονότα με την επιστράτευση των ΜΑΤ σε βάρος των Χιωτών ήταν ή δεν ήταν τετελεσμένο» διερωτήθηκε ο κ. Καμίνης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ