22.8.2022 13:12

Γιώργος Καμίνης - "Ως πότε θα πεθαίνουν άνθρωποι στη Χίο αβοήθητοι;"

Την παρέμβαση του Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Καμίνη, προκάλεσε ο θάνατος Πυροσβέστη στο νησί, που έσβησε αβοήθητος, αφού για μία ακόμη φορά, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας, ήταν απασχολημένο με τη μεταφορά άλλου συμπολίτης μας στο Νοσοκομείο.

Στην παρέμβασή του ο κ. Καμίνης αναφέρει:

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο εμπαιγμός του Χιακού λαού από το Υπουργείο Υγείας έχει πια τραγικές συνέπειες. 

Επτά μήνες έχουν παρέλθει από τη δέσμευση του ίδιου του Υπουργού κ. Κ. Πλεύρη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτησή μου, για διευθέτηση του θέματος του προσωπικού του ΕΚΑΒ Χίου και της έλλειψης ασθενοφόρων στο νησί. Και όμως ένας άνθρωπος έχασε χθες τη ζωή του όταν υπέστη ανακοπή, αλλά το μοναδικό εν ενεργεία ασθενοφόρο ήταν απασχολημένο σε άλλο περιστατικό. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του 55χρονου που έχασε με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή του.  

Είναι το δεύτερο τέτοιο περιστατικό από την αρχή του χρόνου. Εν έτει 2022, άνθρωποι στη Χίο πεθαίνουν κυριολεκτικά στον δρόμο, επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αρνείται να πράξει τα αυτονόητα. Χιλιάδες Χιώτες και τουρίστες, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές, ζουν με την αγωνία μήπως τους τύχει κάποιο σοβαρό επείγον περιστατικό τη «λάθος ώρα». Είναι εξοργιστικό ότι το Υπουργείο Υγείας, παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των κατοίκων και των επιστημονικών φορέων του νησιού, παρά τον επανειλημμένα κοινοβουλευτικό και δημοσιογραφικό έλεγχο, έχει αφήσει το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της χώρας, εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου, με προσωπικό ικανό να στελεχώσει ένα και μόνο εν ενεργεία ασθενοφόρο ανά βάρδια. 

Ο κ. Πλεύρης βρέθηκε στη Χίο στις αρχές του καλοκαιριού. Αφού πιέστηκε από την οδυνηρή πραγματικότητα που η ίδια του η αβελτηρία έχει δημιουργήσει, δεσμεύτηκε εκ νέου απέναντι στους Χιώτες. Αποτέλεσμα μηδέν. Έκτοτε, ο Μητροπολίτης Χίου δώρισε ένα σεβαστό ποσό για να καλυφθούν κάποια περιστατικά. Ιδιώτες φιλοτιμήθηκαν να μισθώσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο μέχρι το τέλος Αυγούστου. Πριν από δέκα ημέρες κατέθεσα εκ νέου κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον κ. Πλεύρη, αφού από την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτησή μου τον Φεβρουάριο, δεν είχε αλλάξει τίποτε. Φαίνεται πως όλοι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα του ΕΚΑΒ Χίου εκτός από αυτούς που φέρουν την εκ του νόμου υποχρέωση. 

Καλώ τον κ. Πλεύρη να σταματήσει να κοροϊδεύει τους Χιώτες και να προβεί αμέσως στην απαραίτητη ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ Χίου την οποία έχει πολλάκις εξαγγείλει. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ