30.12.2021 10:50

Γ. Καμίνης: "Οι Χιώτες δεν δέχονται τετελεσμένα και εκβιασμούς"

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιμένει στον δρόμο της αδιαλλαξίας και των τετελεσμένων γεγονότων σχετικά με τη δημιουργία της νέας δομής φιλοξενίας στη Χίο. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, που εμφανίζουν την ανάδοχο εταιρεία έτοιμη να ξεκινήσει ήδη στις 4 Ιανουαρίου τις εργασίες για τη δημιουργία της δομής, προκαλούν εύλογη ανησυχία σε όλους τους Χιώτες. 

Είναι απορίας άξια η σπουδή που επιδεικνύει το Υπουργείο να επισπεύδει την έναρξη των οι εργασιών εν μέσω εορταστικής περιόδου, μηδενικών ροών αλλά και του ιδιαίτερα μειωμένου αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή στη Χίο. Η κυβέρνηση προχωράει στον λανθασμένο σχεδιασμό της:  

-Παρά την πάνδημη διαφωνία της Χιακής κοινωνίας στη δημιουργία μιας υπερδομής στο Θόλος.

-Παρά τη σαφή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μία μόνο δομή, αποκλειστικά για καταγραφή και ταυτοποίηση, χωρητικότητας 500 ατόμων.

-Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή εκκρεμούν δύο διαδικασίες σχετικά με το οριστικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης στο Θόλος. 

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι Χιώτες θα κάνουν ακόμη μια φορά το καθήκον τους: θα διατρανώσουν πως δεν δέχονται τετελεσμένα και εκβιασμούς. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα συνεχίσει σε αυτή την πορεία σύγκρουσης, χωρίς καμία μέριμνα για τις συνέπειες;

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ