8.6.2021 13:29

Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για τις καθυστερήσεις των έργων στο λιμένα Βολισσού

Ερώτηση για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των απαιτούμενων έργων στον τουριστικό λιμένα Βολισσού (Λιμνιά) κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης προς τον Υπουργό Τουρισμού. Την ερώτηση συνυπογράφουν ακόμα 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Α. Μιχαηλίδης επισημαίνει ότι η δημιουργία του τουριστικού καταφυγίου δημιούργησε προϋποθέσεις τουριστικής και εν γένει αναπτυξιακής τόνωσης τόσο της Βορειοδυτικής Χίου, όσο και των Ψαρών. Παράλληλα, όμως, ήδη από την ολοκλήρωση του έργου το 2014 είχε γίνει εμφανής η αστοχία του σε περιπτώσεις πνεύσης ισχυρών νότιων ανέμων.

Τον Ιούλιο 2017 υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τροποποιούνταν η χωροθέτηση και η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του λιμένα (ΦΕΚ / τεύχος ΑΑΠ / 26-7-2017). Επίσης, τον Φεβρουάριο του 2019 υπογράφηκε μεταξύ της Υπουργού Τουρισμού και του Δημάρχου Χίου προγραμματική σύμβαση για το έργο «Προστασία λιμενολεκάνης του λιμένα Βολισσού Χίου», προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Έκτοτε, ενώ το έργο ήταν ώριμο και εκκρεμούσε μόνο η δημοπράτησή του, όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει ουδεμία εργασία στο λιμάνι Βολισσού, αλλά δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για το έργο. Οι κάτοικοι της περιοχής, δε, εκδηλώνουν την αγωνία τους για την πιθανότητα απώλειας της εξασφαλισμένης από την προηγούμενη κυβέρνηση χρηματοδότησης ενός έργου πνοής.

Βάσει των παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν τον Υπουργό για την πορεία του έργου μετά τον Φεβρουάριο 2019 και τις αιτίες των καθυστερήσεων που παρατηρούνται, για το ποιος είναι ο φορέας υλοποίησης, για το αν υπάρχει κίνδυνος απώλειας της χρηματοδότησης και για το ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ