2.7.2021 14:04

«Αν μου πει το Κίνημα Αλλαγής να είμαι υποψήφιος στη Χίο θα είμαι»

Σαφής, ξεκάθαρη και ενωτική θέση από τον Βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. κατά των υπερδομών

Με ξεκάθαρη θέση απέναντι στο μείζον θέμα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, εμφανίστηκε σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. της Χίου ο Βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο 4ήμερης περιοδίας στο νησί.

Ερωτώμενος από τον «π» για τη θέση του Κινήματος Αλλαγής στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι το Κίνημα έχει συνταχθεί εδώ και αρκετό καιρό στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών σημειώνοντας ότι, μοναδική βιώσιμη λύση είναι η διεκπαιρεοτικού τύπου δομές, που με δεδομένη την μείωση των ροών δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε αριθμό τα 500 άτομα.

Παράλληλα ο κ. Καμίνης χαρακτήρισε ως λάθος την απόφαση χωροθέτησης δομής στο Θόλος, εξηγώντας ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει παρά τη θέλση της τοπικής κοινωνίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και σε ότι αφορά στη λειτουργία της ΒΙ.ΑΛ., λέγοντας ότι συντάσσεται με το αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου Καμποχώρων για οριστική διακοπή λειτουργίας του hotspot.

Τέλος αναφέρθηκε και στον νησιωτικό Φ.Π.Α. λέγοντας ότι, η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι το συγκεκριμένο μέτρο να αποσυνδεθεί με κάθε πτυχή του μεταναστευτικού.

Τα σενάρια υποψηφιότητας στη Χίο

Απαντώντας εκ νέου σε ερώτημα του «π» για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος του ΚΙΝ.ΑΛ. στο νησί, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι είναι στη διάθεση του κόμματος.

«Είμαι στη διάθεση του Κινήματος Αλλαγής. Θα είμαι υποψήφιος όπου με τοποθετήσει το Κίνημα», ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο δεν έχει σημασία αν πολιτικός φορέας λέγεται ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής αρκεί να παράγεται πολιτικό έργο ουσίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ