3.2.2023 9:49

Το Μάτι της Βολισσού

Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής. Όλοι θυμόμαστε ότι αυτό το τραγικό πολύνεκρο γεγονός είχε αιτία την άναρχη, δίχως σχέδιο δόμηση στην περιοχή, που εμπόδισε την διαφυγή και την διέξοδο προς τη θάλασσα των ίδιων των κατοίκων. 

Δυστυχώς στην περιοχή της Βολισσού συμβαίνει τα τελευταία χρόνια κάτι παρόμοιο και η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία σε Μάτι. 

Εκτός από το τεράστιο πρόβλημα του νερού, που είναι συνέπεια απόλυτη και άμεση της άναρχης αυτής και δίχως κανένα σχέδιο δόμησης και κατοίκησης, ο κίνδυνος για ολοκαύτωμα είναι υπαρκτός και μεγάλος, και δεν θα υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τους αρμόδιους της (μη) εφαρμογής των νόμων στην περιοχή. 

Η υπόθεση έχει εισαγγελική παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης εδώ και τέσσερις μήνες αλλά η αστυνομία, ίσως και για λόγους που ψιθυρίζονται στο χωριό, καθυστερεί.

Ο Φλεβάρης όμως κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει.

Και το καλοκαίρι αυτό θα είναι πιο σκληρό από το προηγούμενο. Η ανομβρία θα φέρει στέρεμα των πηγαδιών και καταπόνηση του υδροφόρου ορίζοντα από τις γεωτρήσεις. Με δεδομένο λοιπόν και το πρόβλημα του νερού, αν ω μη γένοιτο, ανάψει κάποια σπίθα στην περιοχή, θα έχουμε νεκρούς, ακριβώς όπως στο Μάτι. 

Ελπίζω οι εισαγγελικές αρχές να διαβάζουν τον τοπικό Τύπο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ