19.11.2020 16:56

Λιμεναρχείο Χίου: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή καταχώρησης αιτήσεων e-ΔΛΑ

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ανακοινώνει ότι από το ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρησης αιτήσεων πολιτών για τις κάτωθι διοικητικής φύσεως περιπτώσεις:

  • Άδειες Ναυαγοσώστη

  • Δραστηριοποίηση Δύτη

  • Δραστηριοποίηση Θαλάσσιου Ταξί

  • Δραστηριοποίηση Μαθητευόμενου Δύτη

  • Εκμίσθωση Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

  • Εκμίσθωση μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών

  • Ίδρυση και λειτουργία καταδυτικού συνεργείου 

  • Παροχή Καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής

  • Σχολή Εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών τ/χ σκαφών

  • Σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης

Αξιοσημείωτο είναι ότι πλέον για τη διεκπεραίωση των ανωτέρω διοικητικής φύσεως υποθέσεων δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του πολίτη στο Λιμενικό Κατάστημα (εκτός ορισμένων μόνο ειδικών περιπτώσεων όπως π.χ η διενέργεια αυτοψίας ή η συμμετοχή σε εξετάσεις κλπ) σε κανένα στάδιο της διοικητικής διαδικασίας καθώς πλέον η αίτηση του υποβάλλεται ηλεκτρονικά, όπως επίσης και η διεκπεραίωση της υπόθεσης του γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ επίσης και η ενημέρωση του πολίτη για κάθε στάδιο που βρίσκεται η διεκπεραίωση της διοικητικής υπόθεσης που τον αφορά.

 Είσοδος στην σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή e-ΔΛΑ, γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://edla.hcg.gr. Εκεί ο πολίτης (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) δύναται να έχει πρόσβαση αρχικά χωρίς σύνδεση επιλέγοντας στην αρχική σελίδα ‘’Κατηγορίες αιτήσεων’’ και εν συνεχεία ‘’Εμφάνιση’’ στο είδος της διοικητικής υπόθεσης που τον αφορά, οπότε και περιηγείται στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κατάθεση αίτησης από πλευράς του, ενώ εν συνεχεία μπορεί να συνδεθεί από το πεδίο ‘’συνδέθηκε’’ και με χρήση των κωδικών του TaxisNET προκειμένου να καταθέσει την αίτηση του. Δύναται δε να συνδεθεί άμεσα ‘’Σύνδεση ΓΓΠΣ’’ οπότε και να καταθέσει απευθείας την αίτηση του.

Αναλυτικές οδηγίες παρουσιάζονται σε κάθε ένα από τα προαναφερόμενα βήματα ενώ επίσης στον σύνδεσμο https://edla.hcg.gr/help/ παρατίθενται αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την ορθή χρήση της εφαρμογής e-ΔΛΑ από εξωτερικούς χρήστες. Σε κάθε περίπτωση η Υπηρεσία βρίσκεται στη διάθεση του πολίτη για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας ως προς τη χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Μελλοντικά υφίσταται η πρόβλεψη για την προώθηση και επιπλέον κατηγοριών αιτήσεων.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω εφαρμογή θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχεται στους πολίτες και θα επιτευχθεί μέσω αυτής η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση τους με πλήρη διαφάνεια και αξιοπιστία.

Τέλος, δεν υφίσταται πλέον η υποχρέωση υποβολής πρωτότυπων εγγράφων ή επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων αυτών από τους ενδιαφερόμενους για το σύνολο των συναλλαγών τους με την Υπηρεσία. Αντί αυτών, υποβάλλονται και γίνονται αποδεκτά από την Υπηρεσία: i) ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτότυπων εγγράφων ή των ακριβών αντιγράφων τους ii) ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων και iii) ευκρινή φωτοαντίγραφα από αντίγραφα εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές και έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο. Στην περίπτωση καταβολής χρηματικού ποσού που απαιτείται :α)υπέρ Δημοσίου η πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω της εφαρμογής Taxisnet της ΓΓΠΣ(e παράβολο), β)η πληρωμή των εισφορών υπέρ ΕΚΟΕΜΝ, πραγματοποιείται είτε μέσω της Λιμενικής Αρχής είτε μέσω διαδικτυακών διατραπεζικών λογαριασμών. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις ο ενδιαφερόμενος υποβάλει και την απόδειξη ηλεκτρονικής συναλλαγής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ