17.1.2013 10:25

"Υποβαθμίζουν συνεχώς την υγεία μας"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

Ανακοίνωση στήριξης των αιτημάτων των ιατρών του Νοσοκομείου εξέδωσε η διοίκηση του Ε.Κ. Χίου, τονίζοντας ότι τόσο ο νέος οργανισμός λειτουργίας του ιδρύματος όσο και οι συνεχόμενες περικοπές στα κονδύλια των εφημεριών έχουν σαν αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση των παροχών υγείας του νησιού σε μία δύσκολη για τον τους πολίτες οικονομική περίοδο.

Στην ανακοίνωση το Ε.Κ. Χίου αναφέρει:

«Αντί να εφαρμοστεί μια κοινωνική πολιτική και να ενισχυθούν  οι θέσεις γιατρών  εν τούτοις  ελέω μνημονίου, οι θέσεις γιατρών μειώνονται σε ποσοστό αρκετά πάνω από 10%.  Παράλληλα  ο νέος Οργανισμός του Σκυλίτσειου νοσοκομείου Χίου  προχωρά ακόμη και σε κατάργηση κρίσιμων στις μέρες μας ειδικοτήτων.

    Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα υποβάθμισης της λειτουργίας και υπονόμευσης της προοπτικής του Νοσοκομείου Χίου, το οποίο προστίθεται σε μια σειρά αρνητικών εξελίξεων: που υποχρεώνει τους πολίτες να προσπαθούν να πληρώνουν μόνοι τους τη φαρμακευτική δαπάνη, ενώ τους αναγκάζει να μετακινούνται όλο και συχνότερα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το μειωμένο σταθερά εισόδημα τους,  στην Αθήνα .

     Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες αυτές,  έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά άλλων αρνητικών εξελίξεων στον χώρο της δημόσιας  παροχής υγείας ενώ    ουσιαστικά καταδικάζουν τους πολίτες, εργαζόμενους,  ανέργους  και συνταξιούχους στην στέρηση του δικαιώματος στην ιατρική περίθαλψη, ιδιαίτερα σε ένα νησί που οφείλει να στηρίζεται στις δικές του παροχές υγείας.

     

     Γίνεται φανερό ότι αυτοί που σχεδιάζουν την «σωτηρία» της πατρίδας δεν έχουν καμία σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα και την Ελληνική πολυνησία. Η αντιστοίχιση φορέων και υπηρεσιών ανά χιλιάδες κατοίκων δε μπορεί να λειτουργήσει όταν μεσολαβεί θάλασσα και απομόνωση λόγω των δυσμενών εξελίξεων στις συγκοινωνίες του νησιού. 

    

     Η απουσία κοινωνικής πολίτικης  επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, και οδηγεί τους νησιώτες πολίτες στην απομόνωση , και τους εργαζόμενους στον νοσοκομείο Χίου στην απόγνωση  καθώς δεν μπορούν να υπηρετήσουν το λειτούργημα τους.

     Καταδικάζουμε την συνεχή υποβάθμιση των συνθηκών ζωής μας και καθιστούμε υπεύθυνους τους κυβερνώντες  για τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν τέτοιες ενέργειες όχι πια στην ποιότητα  αλλά στην ίδια την ζωή των νησιωτών κατοίκων . καλούμε τους Χιώτες και τις Χίώτισσες να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην υγεία τη δική τους και τον παιδιών τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη ζωή».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ