3.10.2013 16:21

"Υπάρχουν πραγματικές πέρδικες στα βουνά της Χίου"

Απρόσμενο υποστηριχτή βρήκε ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου, στην υπόθεση του κυνηγιού της πέρδικας. Ο Ανδρέας Μπουμπάρης, άτομο που είναι γνωστό ότι δεν διστάζει να πει  και να κάνει αυτό που θέλει, υποστηρίζει ότι πέρδικες υπάρχουν, αλλά δεν είναι πια οι ήμερες που είχαν παραχθεί από το εκτροφείο της Χίου, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει και το κυνήγι τους.

«Οι περισσότεροι κυνηγοί λένε ότι δεν υπάρχουν πέρδικες. Εγώ λέω ότι υπάρχουν, αλλά θέλουν γερά πόδια για να τις βρουν και να τις κυνηγήσουν. Όλοι είχαν μάθει στο εύκολο κυνήγι αυτών που ελευθερωνόταν από το εκτροφείο του συλλόγου. Οι πραγματικοί περδικάδες ξέρουν ότι  αυτές ήταν σαν κοτόπουλα, δεν είχαν τα χαρακτηριστικά  πέρδικας, ήταν ήμερες, γι’ αυτό οι περισσότερες χανόταν επειδή τις έτρωγαν τα άγρια ζώα. Δεν είχαν τα άγρια ένστικτα της πέρδικας, δεν ήξεραν πώς να κρυφτούν, να προφυλαχτούν, πώς να βρούν οι ίδιες το φαγητό τους. Οι κυνηγοί τις εύρισκαν και τις σκότωναν στο δρόμο τους, σαν τα κοτόπουλα», λέει και συμπληρώνει τα παρακάτω.

«Τώρα που τελείωσαν αυτές οι πέρδικες, υπάρχουν μόνο οι πραγματικές, οι άγριες που πρέπει όπως παλιά, να περπατήσεις πολύ για να τις βρεις και να ξέρεις καλά τα κόλπα και τις συνήθειες τους για να έχεις ελπίδες να κάνεις καλό κυνήγι».

Κάνουν λάθος

Διαφωνεί κάθετα με αυτούς που υποστηρίζουν ότι τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και θα έπρεπε να υπάρχουν πολλές πέρδικες στα συνηθισμένα περάσματα των τελευταίων ετών, με το επιχείρημα ότι οι πέρδικες που στέλνει τώρα η Ομοσπονδία από τη Μυτιλήνη δεν διαφέρουν σε τίποτα αυτές που απελευθέρωνε το εκτροφείο της Χίου.

«Κάνουν μεγάλο λάθος. Οι πέρδικες του εκτροφείου της Ομοσπονδίας απελευθερώνονται στην κατάλληλη ηλικία, δεν μένουν πολύ καιρό στα κλουβιά, και έτσι όταν αρχίζει η περίοδος του κυνηγιού έχουν βρεί  άγρια φύση τους, είναι πραγματικές πέρδικες, ξέρουν να ζουν στις απόκρημνες περιοχές, να φυλάγονται και να ξεγελούν τον οποιοδήποτε κυνηγό».

Να αλλάξουν κυνήγι

Συμπερασματικά, υποστηρίζει ότι έχει επανέλθει ο σωστός, παραδοσιακός τρόπος κυνηγιού της πέρδικας και ότι θα πάνε καλά μόνο οι περδικάδες που ξέρουν να τις κυνηγήσουν, αυτοί που έχουν γερά πόδια και αυτοί που δεν θέλουν να κάνουν ένα εύκολο κυνήγι απλά και μόνο για να φάνε πουλιά.

«Αν βλέπουν το κυνήγι έτσι, τότε καλύτερα να κυνηγούν άλλα πουλιά, πιο εύκολα, γιατί παρά το ότι υπάρχουν πολλές πέρδικες δεν θα τις βρουν». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ