1.10.2013 13:41

Ξήλωμα!

Η 3Η ΕΒΑ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Nα ξηλώσουν το πλακόστρωτο δάπεδο και να το αποκαταστήσουν με την κατάλληλη τεχνική μέθοδο που θα δίνει την αίσθηση παλιού γεφυριού κάστρου, έχει ζητήσει η 3η ΕΒΑ Χίου από τη δημοτική αρχή και την ανάδοχο εταιρία, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και πάλι για κάποιο μικρό διάστημα η ολοκλήρωση και παράδοση του έργου ανάπλασης στην κεντρική πύλη εισόδου του κάστρου.

Αίσθηση Απλωταριάς

 Η προϊσταμένη της υπηρεσίας Όλγα Βάσση χαρακτηρίζει σε γενικές γραμμές πολύ καλό το έργο, αλλά επισημαίνει ότι η επίστρωση του δαπέδου θυμίζει περισσότερο… Απλωταριά και όχι πολιτιστικό έργο σε αρχαιολογικό χώρο. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην τεχνοτροπία της επίστρωσης και στην ανομοιομορφία των πλακών που έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως κατάγραψε και ο φωτογραφικός μας φακός.

Ο αντιδήμαρχος Παντελής Στεφάνου έχει αναλάβει να προωθήσει τη διαδικασία  αποκατάστασης του δαπέδου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αρχαιολογίας, ελπίζοντας ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν χωρίς άλλη σημαντική καθυστέρηση.

Οι αντλίες

Από χτες έχουν μπει στην τελευταία φάση οι εργασίες εγκατάστασης των δύο αντλιών και των σωληνώσεων που θα οδηγούν έξω από την τάφρο τα νερά που καταλήγουν στο χώρο από τις απορροές του υψιπέδου των Καρυών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ